ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γενικός Εισαγγελέας για πολιτογραφήσεις: «Το πόσες θα καταχωρηθούν στο Δικαστήρια θα εξαρτηθεί από το υλικό που θα προκύψει»

Γενικός Εισαγγελέας για πολιτογραφήσεις: «Το πόσες θα καταχωρηθούν στο Δικαστήρια θα εξαρτηθεί από το υλικό που θα προκύψει»

H Νομική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά την πορεία των ανακρίσεων για το θέμα των πολιτογραφήσεων και πολύ συχνά πραγματοποιούνται τέτοιες συσκέψεις για την ανταλλαγή απόψεων με την ηγεσία της Αστυνομίας και τους ανακριτές για την πορεία στην οποία βρίσκονται διάφορες υποθέσεις, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείο στην Νομική Υπηρεσία και αν προγραμματίζεται σύσκεψη για το θέμα των πολιτογραφήσεων.

Τόνισε επίσης πως τώρα θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια σύσκεψη και σκοπός είναι να συμπληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, όσο γίνεται περισσότερες υποθέσεις έτσι ώστε να μπορέσει εκεί και όπου απαιτείται και κρίνεται σωστό να καταχωρηθούν ποινικές υποθέσεις στα δικαστήρια.

Σημείωσε πως κάποιες υποθέσεις είναι αρκετά προχωρημένες, και πάνω σε αυτές θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σήμερα. «Θεωρώ ότι θα είμαστε σε καλύτερη θέση να ξέρουμε πώς προχωρούν και ποιες υποθέσεις προχωρούν», είπε και τόνισε πως ο σκοπός και η επιδίωξη είναι να οδηγηθούν κάποιες υποθέσεις σύντομα ενώπιον Δικαστηρίου.

Επεσήμανε ωστόσο πως κάποιες υποθέσεις είναι δύσκολες και πολύπλοκες, η διερεύνηση τους είναι δύσκολη και απαιτεί την εμπλοκή ξένων χωρών και υπηρεσιών, και γι αυτό παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Ερωτηθείς για πόσες υποθέσεις η προώθηση τους ενώπιον δικαστηρίου είναι κοντά, ο κ. Σαββίδης είπε πως όταν λήφθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Καλογύρου και της Επιτροπής Νικολάτου, το έστειλαν αυτούσιο, αφού έτυχαν μελέτης από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, στην Αστυνομία με οδηγίες να εξεταστούν όλες οι υποθέσεις για τις οποίες αναφέρεται στο πόρισμα ότι πιθανόν να στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

«Το πόσες θα καταχωρηθούν στο Δικαστήρια θα εξαρτηθεί από το υλικό που θα προκύψει για την κάθε μια από αυτές», είπε και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στη Νομική Υπηρεσία από υποθέσεις που έχουν συμπληρωθεί από την Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top