ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: «Αν υπάρξει πόλεμος στην Κύπρο θα μπορούμε να στέλνουμε ασθενείς στο Ισραήλ» - Βίντεο

Υπ. Υγείας: «Αν υπάρξει πόλεμος στην Κύπρο θα μπορούμε να στέλνουμε ασθενείς στο Ισραήλ» - Βίντεο

Θα γίνουν κάποιες διεργασίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αποφασιστεί ο διάδοχος του Θωμά Αντωνίου, στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ενώ είπε πώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κάποια ονόματα στο τραπέζι.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Χατζηπαντέλας, ευχαρίστησε τον κ. Αντωνίου για όλες τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει για να υπάρξει η έναρξη του ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι «τα έργα μιλούν από μόνα τους».

Σχετικά με την επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο Υπ. Υγείας μίλησε για μια συμφωνία η οποία προβλέπει ότι σε περίπτωση που υπάρχει έκτακτη ανάγκη στην Κύπρο ή στο Ισραήλ θα γίνεται μεταφορά ασθενών από τη μια χώρα στην άλλη.

«Για παράδειγμα αν υπάρξει ένας πόλεμος στην Κύπρο και τα νοσοκομεία μας έχουν πρόβλημα, τότε θα μπορούμε να στέλνουμε ασθενείς στο Ισραήλ, όπως επίσης και η ανταλλαγή γιατρών και νοσηλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα μίλησε και για ένα πρωτοποριακό σύστημα που είδε στο Ισραήλ, με το οποίο μπορείς να δεις στις οθόνες πόσα άτομα είναι στις πρώτες βοήθειες, στην εντατική, στην αναμονή αλλά και τις προβλέψεις για τα νοσοκομεία στις επόμενες 5 με 6 ώρες. Όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλας στόχος είναι αυτό το σύστημα να εφαρμοστεί στην Κύπρο.

Σχετικά με τα απογευματινά ιατρεία ο Υπ. Υγείας είπε ότι η πρώτη εικόνα είναι θετική: «είναι ένα σύστημα που έχουμε κερδίσει, πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και θεωρώ ότι σύντομα θα λυθούν και οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία».

Δείτε πιο κάτω το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top