ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αιτητές ασύλου «έκλεισαν» Γραφείο Ευημερίας - «Έγκυος γυναίκα πρόταξε την κοιλιά της, με προκαλούσε να σπρώξω τη πόρτα»

Αιτητές ασύλου «έκλεισαν» Γραφείο Ευημερίας - «Έγκυος γυναίκα πρόταξε την κοιλιά της, με προκαλούσε να σπρώξω τη πόρτα»

Μάρτυρας σε επεισόδιο που διαδραματίστηκε στο Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου, αποκάλυψε όσα συνέβησαν την Τρίτη.

Οσα βίωσε Κύπριος πολίτης στο Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου

Ο Νικόλας Προδρόμου, που βρισκόταν στο σημείο, μίλησε στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο", ανέφερε τα όσα συνέβησαν την Τρίτη έξω και μέσα από το Γραφείο Ευημερίας. Όπως αναφέρει , βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο Γραφείο Ευημερίας, καθώς οι μετανάστες έκλεισαν την είσοδο και δεν άφηναν κανένα να εξέλθει από το γραφείο.

Φανερά αναστατωμένος, ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη αργοπορία της Αστυνομίας "Άργησε 40 λεπτά η Αστυνομία να έρθει" τονίζοντας ότι ο πλησιέστερος Αστυνομικός σταθμός απέχει 2 χιλιόμετρα από το Γραφείο Ευημερίας.

Προκλητικοί οι μετανάστες, σχολίασε ο κ. Προδρόμου, αναφερόμενος στο περιστατικό που τον σόκαρε περισσότερο "Μια έγκυος γυναίκα , γύρω στους 7-8 μήνες, πρόταξε την κοιλιά της πάνω στη πόρτα και με προκαλούσε να σπρώξω". Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε εκνευρισμένος "Τι θα μου κάνατε εσείς την επόμενη μέρα, αν εγώ άνοιγα τη πόρτα; Θα με στήνατε στο τοίχο".

Δείτε το βίντεο:

 

Η θέση της Αστυνομίας και πληροφορίες από το Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου, όποιος ανέφερε ότι υπήρξε αποτελεσματική ανταπόκριση της Αστυνομίας στο περιστατικό, Με τους σωστούς χειρισμούς της Αστυνομίας, το επεισόδιο έλαβε τέλος μέσα σε 10 λεπτά και οι μετανάστες αποχώρησαν ήρεμα.

Πληροφορίες του ThemaOnline μέσα από το Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου, επιβεβαιώνουν το περιστατικό αναφέροντας ότι "πάντα υπάρχει άψογη συνεργασία με την Αστυνομία".

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το περιστατικό ξεκίνησε από ένα πρόσωπο αιτητή πολιτικού ασύλου. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, άλλαξε διεύθυνση διαμονής ενημερώνοντας το Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου για την μετακόμιση του σε άλλη πόλη Σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ο φάκελος του μεταφέρθηκε στην πόλη που πλέον διαμένει. "Έχουν εξηγήσει στο συγκεκριμένο πρόσωπο ότι θα πρέπει να απευθύνεται πλέον στο Γραφείο της πόλης του εφόσον μετακόμισε σε άλλη πόλη, ωστόσο φαίνεται ότι δεν το κατανοεί και συνεχίζει να έρχεται προκαλώντας ανησυχία".

Όσο για την έγκυο γυναίκα αφρικανικής εθνικότητας, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή εργάζεται και με βάση τις διαδικασίες και νομοθεσία, δεν είναι δικαιούχος στο συγκεκριμένο επίδομα. " Της το εξήγησαν οι λειτουργοί. Μάλιστα η συγκεκριμένη γυναίκα λαμβάνει μισθό από δυο εργασίες".

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται περιστατικά έξω απο τα Γραφεία Ευημερίας στην Κύπρο, με την Αστυνομία να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο να επαναφέρει την τάξη και ηρεμία.

*Φωτογραφία Αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top