Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή πρώην δημοσιογράφος του ΡΙΚ - Φωτογραφία

 Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή πρώην δημοσιογράφος του ΡΙΚ - Φωτογραφία

Απεβίωσε ο Πολύβιος Νικολάου, βραβευμένος ποιητής, αξιωματούχος της Δημοκρατίας και πρώην δημοσιογράφος στο ΡΙΚ, από το 1968 έως το 1979.

Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, ο Πολύβιος Νικολάου, μαζί με τον αείμνηστο Γλαύκο Ξένο, συνέταξαν το πρώτο δελτίο ειδήσεων στη δημοτική γλώσσα.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1941 και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ήταν μέλος της ΕΟΚΑ και στα 16 του χρόνια φυλακίστηκε στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ βασανίστηκε στους αστυνομικούς σταθμούς της παλιάς Αμμοχώστου και της Ομορφίτας.

Προστίθεται ότι το 1979 διορίστηκε πολιτικός σύμβουλος του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού. Το 1980 διορίστηκε διευθυντής της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και Επαναπροσέγγισης του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές του Νεοκυπριακού Συνδέσμου και ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΚΟ.

Τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης και το βραβείο στη μνήμη Δώρου Λοΐζου. Συνέγραψε και θεατρικά έργα.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά και Αγίας Μαρίνας στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE