ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επέστρεψε στη δουλειά τελικά ο Κατσουνωτός – Στην αναμονή για αποφάσεις από Γεν. Εισαγγελέα

Επέστρεψε στη δουλειά τελικά ο Κατσουνωτός – Στην αναμονή για αποφάσεις από Γεν. Εισαγγελέα

Εξελίξεις σημειώνονται με τον τέως διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό, ο οποίος μετά από τη διαθεσιμότητά του και στη συνέχεια την λήψη άδειας του επέστρεψε στα καθήκοντά του στη Διοίκηση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας χθες, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη σχετικά με τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών για διαφθορά. Υπενθυμίζουμε ότι όπως αναφέρεται στο πόρισμα που παρέδωσε ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης στις 15 Σεπτεμβρίου επιρρίπτονται ευθύνες σε τρία πρόσωπα ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Κατσουνωτός. Μάλιστα, στο πόρισμα ο κ. Αιμιλιανίδης εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού.

Σημειώνεται πως χθες 3 Οκτωβρίου σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία δεν έδωσε ποτέ χρονικές προθεσμίες και ότι επρόκειτο για μια εκτίμηση από τα ΜΜΕ για ανακοίνωση των αποφάσεων εντός 10 ημερών. Συγκεκριμένα ανέφερε «εμείς δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων, διότι το να μελετήσεις ένα πόρισμα δεν είναι εύκολη δουλειά. Είσαι υποχρεωμένος να μελετήσεις όλα τα στοιχεία, όλες τις μαρτυρίες, προφανώς μπορεί να χρειαστούν διευκρινίσεις, κ.τ.λ. Ποτέ δεν δώσαμε ημερομηνία, ούτε τώρα μπορώ να πω σε δέκα, σε είκοσι μέρες θα είναι τελειωμένο. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι όταν είναι έτοιμο θα ενημερωθείτε».

Το εν λόγω πόρισμα είναι ογκωδέστατο και μελετάται από ειδικούς λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, όπου με τη σειρά τους θα παραδώσουν σχετική ανακοίνωση στον Γεν. Εισαγγελέα για λήψη αποφάσεων. Ο κ. Κατσουνωτός με επιστολή του μέσω του δικηγόρου του είχε γνωστοποιήσει ότι θα απείχε οικειοθελώς από τα καθήκοντα του χρησιμοποιόντας την άδεια του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κάτι που ωστόσο φαίνεται να ανακάλεσε καθώς χθες επέστρεψε χωρίς να έχει μελετηθεί το πόρισμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top