ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτρεξε για ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού ο Χατζηπαντέλα - «Τι είναι 20 χιλιόμετρα μπροστά στην αγωνία που περνά ο άνθρωπος;»

Έτρεξε για ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού ο Χατζηπαντέλα - «Τι είναι 20 χιλιόμετρα μπροστά στην αγωνία που περνά ο άνθρωπος;»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Λευκωσία το Race for the Cure που διοργάνωσε η Europa Donna Cyprus, με αγώνες 20χλμ, 10χλμ, 5χλμ. 3χλμ, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας συμμετείχε στην εκδήλωση και έτρεξε 20χλμ, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν υπάρχει πίστη σε στόχους, αυτοί κατακτούνται.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε μετά τους αγώνες των 20χλμ και 10χλμ, ο Υπουργός Υγείας αφού ανέφερε ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν καθημερινά άνθρωποι που προσβάλλονται από καρκίνο, καθώς στενά συγγενικά του πρόσωπα έδωσαν τη μάχη με τη νόσο, είπε ότι δεν μπορούσε παρά να συμμετέχει στο αγώνα δρόμου.

Αναφερόμενος στα 20 χιλιόμετρα που έτρεξε διερωτήθηκε τι είναι 20 χιλιόμετρα μπροστά στην αγωνία που περνά ένας άνθρωπος αναμένοντας τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων και αν μπορεί να συγκριθεί με τον αγώνα για τη ζωή που δίνουν οι καρκινοπαθείς με τις διάφορες θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται.

Περαιτέρω έστειλε το μήνυμα πως όταν υπάρχουν στόχοι και ενισχύονται με πίστη, όσο δύσκολοι και να φαίνονται οι στόχοι αυτοί κατακτούνται.

Είπε επίσης πως ο αθλητισμός είναι υγεία και προέτρεψε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια στην φύση της Κύπρου «να περπατήσουμε και να τρέξουμε για να προάγουμε την υγεία μας».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Cyprus, Μάριος Χαραλαμπίδης ανέφερε πως το Race for the Cure, που διοργάνωσε η Europa Donna Cyprus, αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για τον καρκίνο του μαστού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με τη φετινή διοργάνωση η Κύπρος δίνει βροντερά το «παρών» της, με τη συμμετοχή να ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών, ανέφερε και σημείωσε την αμέριστη στήριξη που βρίσκει ο οργανισμός από τον Υπουργό Παιδείας σε κάθε στόχο που θέτει.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαίρη Περδίου ανακοίνωσε ότι την περασμένη Πέμπτη σε συνάντηση με τις ασφαλιστικές εταιρείες που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας, επιτεύχθηκε συμφωνία βάσει της οποίας οι ασφαλιστικές εταιρείες θα δέχονται αιτήσεις ασφάλισης καρκινοπαθών μετά από την πάροδο κάποιων ετών από την αποθεραπεία τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top