ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλό το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές – Καθαρά πρώτος ο Αθανάσιος - Ποιοι δίνουν μάχη για το Τριπρόσωπο

Χαμηλό το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές – Καθαρά πρώτος ο Αθανάσιος - Ποιοι δίνουν μάχη για το Τριπρόσωπο

Το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, κατέδειξε η δεύτερη δημοσκόπηση του Omega που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης (30/11).

Ειδικότερα και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, το 43% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενώ το 18% λίγο. Στην αντίπερα όχθη, μόλις το 16% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πολύ για τις εκλογές και ένα 23% αρκετά.

Μάλιστα, ανά ηλικία το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές, καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 18-34.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου, το 55% ερωτηθέντων δηλώνει ότι μάλλον θα ψηφίσει, σε αντίθεση με το 23% που δηλώνει ότι μάλλον δεν θα ψηφίσει.

Πρώτος ο Αθανάσιος – Μάχη για Τριπρόσωπο

Στο ερώτημα ποιον από τους υποψήφιους για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο προτιμούν, το 22% εκφράζει στήριξη στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, το 15% στον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ενώ για την τρίτη θέση στο Τριπρόσωπο αναμένεται πως θα δώσουν μάχη οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος και Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, οι οποίοι λαμβάνουν 9% και 7% αντίστοιχα.


Η ίδια σειρά κατάταξης, αλλά με μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφεται ανάμεσα στους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.


 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top