ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Παπαδάκης: « Έχετε άλλα δυόμιση χρόνια προεδρικής θητείας…»

Δημήτρης Παπαδάκης: « Έχετε άλλα δυόμιση χρόνια προεδρικής θητείας…»

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας απέστειλε τη Δευτέρα(20/7/2015) ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δήμήτρης Παπαδάκης. Απαριθμώντας του σωρεία γεγονότων καταλήγει στους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Παπαδάκη:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή δημόσια γιατί δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στην συνάντηση της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2015, με τους υπόλοιπους Κύπριους Ευρωβουλευτές λόγω του ότι απουσίαζα στο Λονδίνο για τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ομογένεια μας.

Κύριε Αναστασιάδη, το βράδυ της εκλογής σας εβρισκόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ και σχολιάζοντας την ομιλία σας κατά την ανακήρυξη σας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχα πει ότι αν κινηθείτε στο πλαίσιο της ομιλίας σας θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας ως σύμμαχοι και συμπαραστάτες στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου σας χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Δυστυχώς όμως, σήμερα δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ. Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί οι διορισμοί όπου έχετε κάνει, καθορίζονται με γνώμονα τα μικροκομματικά ελατήρια και την λογική της συναλλαγής, παραγνωρίζοντας εάν αυτοί οι διορισμοί μπορούν να προσφέρουν στο κράτος και στο Κύπριο πολίτη.  Αυτό δεν έγινε μόνο μία φορά, αλλά επαναλαμβάνεται από την πρώτη μέρα της εκλογής σας.
Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί δεσμευόσασταν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα υπήρχε κούρεμα καταθέσεων κάτι που έγινε αλλά και για τον ερασιτεχνισμό που επιδείξατε τις μέρες εκείνες. Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί οι πλείστοι είδαν τις καταθέσεις τους να κουρεύονται, ενώ συγγενικά σας πρόσωπα καθώς και στενοί σας συνεργάτες φρόντισαν να βγάλουν τα χρήματα τους εκτός Κύπρου. Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί ενώ ο κόσμος δοκιμαζόταν οικονομικά, εσείς προβαίνατε σε προνομιακή αγορά οικοπέδων από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με απίστευτους ευνοϊκούς όρους προς εσάς. Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί το δικηγορικό γραφείο σας παρείχε υπηρεσίες σε εταιρίες που διεκδικούν χρήματα των φορολογούμενων μέσω δημοσίων διαδικασιών. Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί ισχυρίζεστε  ότι δεν γνωρίζατε οτιδήποτε για τους μηχανισμούς παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, την στιγμή που πρώην αρχηγός της ΚΥΠ τον οποίο εσείς διορίσατε ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο.  Δεν σας εμπιστεύομαι γιατί δεν έρχονται στην επιφάνεια πρωτοφανή σκάνδαλα ή παραμένουν αδιευκρίνιστες βασικές πτυχές των σκανδάλων αυτών. Τι έχει γίνει με την Focus, τι έχει γίνει με τον Βγενόπουλο;

Με την ανάληψη της Προεδρίας, δυστυχώς για το τόπο, ο πήχης ήταν πολύ χαμηλά και αποδεικνύεται ότι προσπαθείτε σε κάθε περίπτωση να περάσετε από κάτω αντί να φροντίζετε με τις ενέργειες σας να  αναβαθμίσετε θεσμούς και διαδικασίες. Που είναι η αξιοποίηση των ικανοτέρων, που είναι η ανάδειξη της νέας γενιάς, που είναι η κατάργηση της ημετεροκρατίας, που είναι το νέο ήθος στην εξουσία;

Σας παραπέμπω στην ομιλία σας που προανέφερα, και αν νιώθετε ικανοποιημένος τότε δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στο Κυπριακό τρέχουν και το αποτέλεσμα των συνομιλιών θα καθορίσει όχι μόνο το μέλλον των παιδιών μας αλλά και την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να σας παραθέσω τις απόψεις μου μέσω αυτής της επιστολής:

Η εκλογή του κ. Ακκιντζί έχει δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, όμως την πραγματική κινητικότητα την έχει δημιουργήσει η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ.  Θέλω να  πιστεύω ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κινείτε στις συνομιλίες με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι οι προηγούμενοι προκάτοχοι του. Το κλίμα διεθνώς και ειδικότερα στην ΕΕ διακατέχεται από μία ευφορία στην  προοπτική οριστικής επίλυσης του Κυπριακού. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω σε καμία περίπτωση τις προθέσεις του κ. Ακκιντζί, το τελευταίο λόγο τον έχει η Τουρκία όπως γνωρίζεται. Η Τουρκία θα αποφασίσει για την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων, για την άρση των εγγυήσεων, για τους εποίκους.

Με αυτό το γύρο των συνομιλιών, τρία τινά μπορούν να συμβούν. Να φτάσουμε σε μια σωστή λύση όπως είναι το επιθυμητό, σε μια κακή λύση ή να οδηγηθούμε σε ένα νέο αδιέξοδο. Στην περίπτωση μιας καλής λύσης δηλαδή μίας λύσης όπου θα στηρίζεται στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων της Κύπρου και με εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου με τρόπο τέτοιο, όπου θα αποκλείει τις πιθανότητες μελλοντικά να έχουμε ξανά συγκρούσεις τότε θα έχετε και την απόλυτη στήριξη του λαού μας. Στην περίπτωση όμως που η πρόταση για επίλυση του Κυπριακού θα είναι ουσιαστικά διχοτομική, δηλαδή θα διαχωρίζει τον λαό μας και δεν θα άρει τις αδικίες που δημιούργησε η εισβολή και κατοχή  καθώς και  θα επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας λόγω των άμεσων και έμμεσων  εγγυητικών δικαιωμάτων της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να απορριφθεί  από τους Ελληνοκύπριους, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Απόρριψη μιας κακής πρότασης λύσης από τον λαό όμως θα σημαίνει παγιοποίηση των τετελεσμένων στην Κύπρο, αναβάθμιση του ψευδοκράτους διεθνώς και ουσιαστική περιθωριοποίηση του κυπριακού προβλήματος από την διεθνή πολιτική σκηνή. Για αυτό πρέπει να φροντίσετε ο λαός να μην έχει μπροστά του μια κακή πρόταση λύσης στο Κυπριακό. Οι όποιες εμμονικές λογικές για πάση θυσία δικαίωσης της στάσης του 2004, όπως και οι λογικές της άρνησης δεν χωρούν σε αυτή την διαδικασία.

Κύριε Πρόεδρε, θέλω λύση όσο τίποτα άλλο. Η σκηνή της μάνας πρόσφυγας στην Λεμεσό να ετοιμάζει τις βαλίτσες για την Αμμόχωστο, με την πρώτη φημολογία δεν λησμονιέται. Θέλω μια λύση όμως, ώστε τα παιδιά μας να παραμείνουν στην Κύπρο, σε μια Κύπρο ειρηνικής συνύπαρξης όπου όλοι οι κάτοικοι θα ζουν σε συνθήκες ασφάλειας.

Έχετε άλλα δυόμιση χρόνια προεδρικής θητείας, πολύ θα χαρώ να με κάνετε να σας εμπιστευτώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top