ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρύσης Παντελίδης: «Δεν μπορεί ένα κράτος με περιορισμένες δυνατότητες να φροντίζει καθημερινώς αιτητές ασύλου»

Χρύσης Παντελίδης: «Δεν μπορεί ένα κράτος με περιορισμένες δυνατότητες να φροντίζει καθημερινώς αιτητές ασύλου»

Δεν μπορεί ένα κράτος, με συγκεκριμένες και περιορισμένες εδαφικές και δημοσιονομικές δυνατότητες, να υποδέχεται, να σιτίζει, να στεγάζει, να περιθάλπει και γενικώς να φροντίζει, καθημερινώς, αιτητές ασύλου, όταν αυτοί αθροίζουν το ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό 6% του ντόπιου πληθυσμού, είπε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη 2η μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο Χρύσης Παντελίδης, Βουλευτής του ΔΗΚΟ. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ποσοστό με διαφορά, το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πείθει, για το μέγεθος του προβλήματος της Κύπρου, κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή αυτής της σύγχρονης, μαζικής και, εν πολλοίς, οργανωμένης, μετακίνησης ανθρώπων από την Αφρική και την Ασία στην Ευρώπη, κυρίως μέσω Τουρκίας.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι το Κυπριακό, οι αυξημένες αφίξεις αιτητών ασύλου στις ελεύθερες περιοχές, οι οικονομικές συνθήκες και η μειωμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τους θεσμούς, συνθέτουν την κυπριακή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα στο κατώφλι του 2023. Πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτό το τοπικό και διεθνές περιβάλλον, η ευθύνη της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, με σεβασμό ασφαλώς στους διαφορετικούς και διακριτούς ρόλους τους, είναι και μεγάλη και ιστορική. Δήλωσε επίσης, ότι δεν είναι όραμα που κυρίως λείπει από τη χώρα, αλλά η αποτελεσματικότητα, η ενότητα και η συλλογικότητα του πολιτικού προσωπικού.

«Δεν υπάρχει νόημα στο να ερίζουμε για τις παρελθοντικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινώς οι συνάνθρωποί μας, όμως, υπάρχει και νόημα και αξία να λύνουμε αυτά τα προβλήματα στο παρόν και να ανταγωνιζόμαστε για καλύτερες επιλογές στο μέλλον», είπε ο κ. Παντελίδης. Συμπλήρωσε ότι αυτές οι αρχές οδήγησαν το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Νικόλα Παπαδόπουλο στην υπέρβαση και στην πολιτική απόφαση στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη. «Πιστεύουμε πως το ίδιο κρίνει και η πλειονότητα του κυπριακού λαού, την οποία καλούμε να μετατραπεί σε κοινωνική πλειοψηφία, στις 5 Φεβρουαρίου», είπε ο κ. Παντελίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top