ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάφου Γεώργιος: «Η θέση του Μητροπολίτη Κύκκου υπέρ του Μητροπολίτη Λεμεσού δεν στηρίζεται στον Καταστατικό Χάρτη»

Πάφου Γεώργιος: «Η θέση του Μητροπολίτη Κύκκου υπέρ του Μητροπολίτη Λεμεσού δεν στηρίζεται στον Καταστατικό Χάρτη»

Η θέση του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου υπέρ του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου δεν στηρίζεται στον Καταστατικό Χάρτη, είπε την Παρασκευή ο Τοποτηρητής Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων της Λέσχης Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς, η οποία βρίσκεται στο στρατόπεδο Κωστάκη Παντελίδη, στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία της επικείμενης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Πάφου εξήγησε ότι από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει ο όρθρος και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, συνέχισε, θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Αρχιεπισκόπου.

«Όταν γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και η ανάδειξη του Αρχιεπισκόπου, θα γίνει μετάβαση στον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και εκεί θα γίνει το μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου, είπε. «Μετά θα γίνει η ανάβαση στο Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής για τα συγχαρητήρια. Θα μείνει εκεί το πράγμα μέχρι την ημέρα που θα οριστεί η επίσημη ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με άλλους ιεράρχες για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι όλοι οι ιεράρχες βρέθηκαν στη Σύνοδο της Πέμπτης, αλλά δεν ήταν δυνατόν να τους ρωτήσει αν θα τον ψηφίσουν ή όχι. «Ο καθένας ξέρει τον άλλον, υπολογίζει περίπου πού θα δώσει την ψήφο του. Νομίζω ότι δεν θα ήταν δίκαιο από τώρα να προεξοφλούμε το ένα ή το άλλο», υπέδειξε. «Ο ένας ξέρει τον άλλον και ξέρει τι πρεσβεύουμε και ποιες είναι οι τοποθετήσεις μας σε καίρια εκκλησιαστικά θέματα. Επομένως, αναμένουμε να τοποθετηθεί ο καθένας όπως νιώθει», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κύκκου, Νικηφόρου, ότι στηρίζει τον Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο, ο Πάφου Γεώργιος δήλωσε: «Σέβομαι τη θέση του καθενός και οποιαδήποτε τοποθέτηση λαμβάνει, αλλά να μου επιτραπεί να πω ότι το δικαιολογητικό δεν έχει καμία στήριξη πάνω στον Καταστατικό Χάρτη».

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο Καταστατικός Χάρτης μιλά για ανάδειξη τριπροσώπου από τον λαό, δεν μιλά ούτε για ποσοστά ούτε για σειρά κατάταξης. «Ψήφισε το 30% των ψηφοφόρων. Αν όλοι οι άλλοι συνασπιστούν σε ένα και έχουν το 65%, δεν θα ήταν ανατροπή αυτού του ισχυρισμού που λέγεται;», διερωτήθηκε.

Ο Μητροπολίτης Πάφου επεσήμανε πως, όταν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα γίνεται ένας δεύτερος γύρος για προεδρικές εκλογές, μπορεί εκείνος που πλειοψήφησε στην πρώτη Κυριακή να μην τύχει στήριξης τη δεύτερη Κυριακή. Εξάλλου, συνέχισε, «όταν κατεβαίναμε ως υποψήφιοι σε αυτή την εκλογή, ξέραμε ποιο είναι το Καταστατικό σύμφωνα με το οποίο θα γινόταν η εκλογή», υπέδειξε. «Επομένως, εκ των υστέρων αιτιάσεις δεν νομίζω ότι είναι κάτι το σοβαρό», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top