ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κύπριος φοιτητής Ιατρικής μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Το άθλημα που έσπασε το ρεκόρ

Κύπριος φοιτητής Ιατρικής μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Το άθλημα που έσπασε το ρεκόρ

Είναι μόλις 24 χρονών και έχει καταφέρει να μπει επίσημα στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

Πρόκειται για τον φοιτητή Ανδρέα Πρωτοπαπά, ο οποίος σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Μιλώντας στο ThemaOnline , ο Ανδρέας Πρωτοπαπά , διηγήθηκε πως ξεκίνησε η ιδέα μέσα του να σπάσει ένα ρεκόρ Guinness και πως κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ με τίτλο “The Longest Duration Juggling Three Objects While Wakesurfing”.

« Άρχισα να ασχολούμαι με το record Guinness από τον στρατό στα 18 μου αλλά όλες οι προσπάθειες μου ήταν αποτυχημένες. Όταν ενημέρωσα τους δικούς μου ανθρώπους και φίλους ότι θα σπάσω το ρεκόρ Guinness , άκουγαν με προσοχή τα σχέδια μου για το πώς θα σπάσω ένα ρεκόρ αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο πίστευαν ότι θα τα καταφέρω. Πολλοί έλεγαν ότι είναι δύσκολο και δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζω... γενικά προσπαθούσα να με "προσγειώσουν". Το 2021 Αύγουστο, σκέφτηκα να σπάσω αυτό το ρεκόρ με τίτλο “The Longest Duration Juggling Three Objects While Wakesurfing” στο οποίο δεν υπήρχε κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ μέχρι στιγμής, καθώς εγώ είχα σκεφτεί αυτόν τον τίτλο. Μετά από συνεννόηση με την ομάδα του ρεκόρ Guinness, έπρεπε να καταφέρω πέντε λεπτά να κάνω ζογκλερικά σερφάροντας στο κύμα που δημιουργεί ειδική βάρκα για wakesurfing».

Όπως εξήγησε ο Ανδρέας Πρωτοπαπά τον Φεβρουάριο του 2022 του ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος για Ρεκόρ Γκίνες. Τότε ήταν που για πρώτη φορά θα ξεκινούσε να μάθει wake surf , ενώ θα έπρεπε να εξασκήσει περισσότερο τα ζογκλερικά.

Ανάμεσα στα διαλείμματα από το διάβασμα, έπαιρνε 3 μπάλες και άρχιζε για περίπου 5 λεπτά ζογκλερικά με κίνηση. Οι προπονήσεις του έγιναν το καλοκαίρι του 2022, μόλις τέλειωσε η εξεταστική και είχε επιστρέψει στην Κύπρο.

Στις 11 Σεπτέμβρη 2022 ήταν η μέρα που μαζευτήκαν όλα τα μέλη (με βάση οδηγίες από το Guinness) για να καταγράψουν επίσημα την προσπάθειά του Ανδρέα, με χρονόμετρα, μάρτυρες, βίντεο, φωτογραφίες, GPS, και ότι άλλο κρινόταν απαραίτητο από το Guinness.

«Μετά από 1 χρόνο προετοιμασίας κατάφερα να κάνω κάτι που δεν περίμενα ούτε εγώ ο ίδιος... 19.17 λεπτά juggling while wakesurfing», αναφέρει ο 24χρονος.

 

Είσαι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δοκίμασες τα όρια σου σε ένα ρεκόρ... Υπάρχουν όρια πιστεύεις στις ανθρώπινες δυνατότητες;

«Ακριβώς όπως είπατε είμαι ένας άνθρωπος κανονικός χωρίς κάτι ξεχωριστό που απλά δοκιμάζει τα όρια και τις δυνατότητες του. Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα τα οποία δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους και πολλά παραδείγματα υπάρχουν στο βιβλίο με τα GUINNESS WORLD RECORDS το οποίο μετροφυλλούσα από μικρός και θαύμαζα τα διάφορα κατορθώματα των ανθρώπων. Έτσι και εγώ έβαλα αυτήν την πρόκληση στον εαυτό μου να σπάσω ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ».

Μέσα από αυτή την διαδικασία τι θα έλεγες ότι είναι αυτό που κέρδισες;

«Γενικά μέσα από όλη αυτή την διαδικασία κατάλαβα ότι όταν κάποιος έχει ένα στόχο, το μόνο άτομο που χρειάζεται να πιστέψει σε αυτόν είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Πρέπει να είναι προσηλωμένος στον στόχο του, να έχει υπομονή και στο τέλος θα τα καταφέρει. Εγώ ακόμα θα συνέχιζα να προσπαθώ να σπάσω ένα ρεκόρ GUINNESS , εάν δεν τα είχα καταφέρει μέχρι τώρα. Όσες αποτυχίες και να έχεις εάν συνεχίσεις να προσπαθείς στο τέλος θα τα καταφέρεις, όπως ακριβώς συνέβη και σε εμένα μετά από όλες αυτές τις αποτυχημένες μου προσπάθειες. Γενικά από το RECORD GUINNESS δεν κέρδισα υλικά αγαθά αλλά μέσα από όλα αυτά όταν τα κατάφερα, κέρδισα εμπειρίες, οι οποίες αξίζουν περισσότερο».

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

«Τώρα οι επόμενοι στόχοι μου είναι στην Ιατρική. Θα προσπαθώ πλέον να καταφέρω τα υπόλοιπα όνειρα μου τα οποία είναι ακόμα πιο μεγάλα στον τομέα της Ιατρικής».

Όπως εξήγησε ο Ανδρέας Πρωτοπαπά, μέσα στα όνειρα και σχέδια του είναι να πετύχει την ανακάλυψη συγκεκριμένης θεραπείας σε συγκεκριμένο τομέα της Ιατρικής.

Το μήνυμα του στους νέους είναι να μην φοβούνται την αποτυχία καθώς μέσα από τις αποτυχίες φτάνεις κανείς στην επιτυχία. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αρκετοί άνθρωποι δεν τολμάνε λόγω φόβου και όχι λόγω ικανοτήτων.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top