Μεξικό: Συνελήφθη ο γιος του φυλακισμένου βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Μεξικό: Συνελήφθη ο γιος του φυλακισμένου βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν, γιος του φυλακισμένου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές, όπως ανέφεραν τέσσερις αξιωματούχοι που έχουν γνώση του θέματος.

Η είδηση για τη σύλληψη του Οβίδιο κυκλοφόρησε έπειτα από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, όπου εδρεύει το ομώνυμο καρτέλ, μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο.

Ο Οβίδιο Γκουσμάν, ο οποίος ανέλαβε αρχηγική θέση στο Καρτέλ Σιναλόα μετά τη σύλληψη του πατέρα του, είχε κρατηθεί για λίγο τον Οκτώβριο του 2019 αλλά αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, για να αποφευχθούν αντίποινα από το καρτέλ.

Σήμερα το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν επί ποδός προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιδράσεις της οικογένειας Γκουσμάν στην περιοχή. Το αεροδρόμιο της Κουλιακάν έκλεισε και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μέχρι τις 10 το βράδυ, τοπική ώρα.

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Σχολεία και διοικητικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά λόγω της βίας. Μη επαληθευμένα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σφοδρή ανταλλαγή πυρών, ακόμη και από ελικόπτερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, στήθηκαν οδοφράγματα.

«Ζητάμε από τους πολίτες του Κουλιακάν να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω των αποκλεισμών σε διάφορα σημεία της πόλης», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Χουάν δε Ντιός Γκάμες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE