ΥΓΕΙΑ

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος για την επιδερμίδα - Η διαφορά ανάμεσα στις κρέμες ημέρας και νυκτός

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος για την επιδερμίδα - Η διαφορά ανάμεσα στις κρέμες ημέρας και νυκτός

Η ανάπτυξη μιας ρουτίνας περιποίησης για την επιδερμίδα σας είναι μια πολύ σημαντική και, ταυτόχρονα, εξουθενωτική διαδικασία.

Με τόσες πολλές κρέμες, ορούς και τονωτικά στην αγορά μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται για σπαζοκεφαλιά προσπαθώντας να βρείτε τα προϊόντα που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Και να βεβαιωθείτε ότι τα εφαρμόζετε με τη σωστή σειρά και τη σωστή ώρα της ημέρας.

Αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση. Επιπλέον, καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες για το πώς να φροντίζουμε καλύτερα το δέρμα μας, πολλές από τις συνήθειες που μάθαμε νωρίτερα στο ταξίδι της περιποίησης του δέρματός μας πρέπει να ανανεωθούν.

Η διαφορά ανάμεσα στις κρέμες ημέρας και νυκτός

Αν θέλετε, λοιπόν, πραγματικά να ασχοληθείτε σοβαρά με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είναι μάλλον καιρός να αρχίσετε να διαφοροποιείτε την ενυδατική σας κρέμα ημέρας και νύχτας. Αν και μπορεί να διστάζετε να προσθέσετε το επιπλέον βήμα, οι δύο τύποι ενυδατικών εξυπηρετούν πολύ διαφορετικούς σκοπούς και μπορούν να έχουν θετικό συνολικό αποτέλεσμα στη ρουτίνα σας, αν χρησιμοποιούνται σωστά.

Η δερματολόγος Jessica Wu με έδρα το Λος Άντζελες μίλησε στο Byrdie και εξήγησε ότι εκτός από το ότι έχουν δείκτη προστασίας κατά των βλαβερών ακτινοβολιών του ήλιου (SPF) που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον ήλιο, οι ενυδατικές κρέμες ημέρας τείνουν, επίσης, να είναι πιο ελαφριές, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας χωρίς να αισθάνεστε την επιδερμίδα σας λιπαρή ή να σας δημιουργείται η εντύπωση ότι γυαλίζει.

Όσον αφορά τις ενυδατικές κρέμες νυκτός, η Wu λέει ότι αυτές οι φόρμουλες είναι γενικά φτιαγμένες για να έχουν πιο πλούσια αίσθηση και λογικά δεν έχουν SPF. Μπορεί, επίσης, να περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλες, οι οποίες βοηθούν στη διόγκωση του δέρματος, καθώς και γλυκολικό οξύ. Αυτά τα δύο συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος αν εκτεθούν στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους, γι’ αυτό και λειτουργούν καλύτερα σε νυχτερινές φόρμουλες.

«Πολλοί από τους ασθενείς μου προτιμούν να χρησιμοποιούν διαφορετικά προϊόντα για την ημέρα και τη νύχτα, επειδή θέλουν τα οφέλη των διαφορετικών συστατικών. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί μια αντιοξειδωτική ενυδατική κρέμα το πρωί και ένα προϊόν με ρετινοειδή το βράδυ», καταλήγει η Wu.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top