ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολο Γ’ και οι επισκέψεις του στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου για την τέλεση εγκαινίων σημαντικών έργων ανάπτυξης που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 12.30μμ (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο κάστρο Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μεγάλης Βρετανίας, η κλιματική αλλαγή καθώς επίσης και οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου στις 11.45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θα συναντηθεί με τον Πρύτανη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και στελέχη του Πανεπιστημίου και θα ενημερωθεί για το έργο που επιτελείται στο ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

Την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει ολοήμερη επίσκεψη στην πόλη και επαρχία Πάφου.

Η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη θα αρχίσει από την Πόλη Χρυσοχούς. Στις 9.45 το πρωί θα εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Κέντρο τρίτης ηλικίας «Η Ελεούσα του Κύκκου». Θα ακολουθήσουν στις 10 το πρωί τα εγκαίνια του πεζόδρομου/ποδηλατόδρομου από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Λατσί. Στις 10.15 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει το έργο της κατασκευής των δέκα κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Χρυσοχούς. Στις 10.30 το πρωί θα τελέσει τα εγκαίνια της β’ φάσης του παραλιακού πεζόδρομου. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής τα οποία αλλάζουν την περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Πέγειας.

Στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του πολιτιστικού χωριού Λέμπας και στις 12.45μμ θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του δυτικού παραλιακού πεζόδρομου Πάφου. Στις 6 το απόγευμα, στη Χλώρακα, θα εγκαινιάσει στην κεντρική πλατεία σημαντικά έργα αναβάθμισης της κοινότητας. Πρόκειται για τα έργα διαμόρφωσης των κοινοτικών κτηρίων σε κέντρο ενηλίκων, τα ανακαινισμένα Γραφεία της πρώην ΣΠΕ σε κοινοτικά κτήρια, την α’ φάση ανάπλασης του πυρήνα και το έργο ανάπλασης της πλατείας Χλώρακας και του περιβάλλοντος χώρου της Εκκλησίας της Παναγίας Χρυσοαιματούσης.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Στις 10.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική συμβολή των παραγόντων, μελών και αθλητών του ΓΣΕ στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, καθώς και των πεσόντων και αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στρατεύσιμων που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Αμμοχώστου. Στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί τον ποταμό Λιοπετρίου, όπου θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του αλιευτικού καταφυγίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top