ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμη συνάντηση Συντεχνιών ΑΗΚ με Πηλείδου, Κούσιο και Πετρίδη – Στόχος η αποτροπή νέων κινητοποιήσεων

Κρίσιμη συνάντηση Συντεχνιών ΑΗΚ με Πηλείδου, Κούσιο και Πετρίδη – Στόχος η αποτροπή νέων κινητοποιήσεων

Κρίσιμη συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, Εργασίας, Κυριάκο Κούσιο και Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, θα έχουν σήμερα Παρασκευή (20/1) οι Συντεχνίες της ΑΗΚ.

Στόχος της συνάντησης είναι η αποτροπή νέων κινητοποιήσεων από πλευράς εργαζομένων στην ΑΗΚ, λίγες μόνο μέρες πριν τις Προεδρικές Εκλογές.

Πάντως, οι Συντεχνίες σε χθεσινή (19/1) ανακοίνωσή τους, είχαν προειδοποιήσει, εμμέσως, πως εάν δεν λάβουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Υπουργό Ενέργειας, θα ενεργοποιήσουν παλαιότερη απόφασή τους για λήψη απεργιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους, τόνιζαν πως «αναμένουμε ότι η Υπουργός Ενέργειας θα έρθει στη συνάντηση με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις, που θα βάζουν φρένο στην κατρακύλα του Τομέα Ηλεκτρισμού, διαφορετικά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα».

Η απεργία που αναστάλθηκε την τελευταία στιγμή

Υπενθυμίζεται πως, οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ είχαν εξαγγείλει και ήταν έτοιμοι να κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία στις 14 Δεκεμβρίου, με τον Διαχειριστή Συστήματος Ενέργειας και την ΡΑΕΚ να ανακοινώνουν πρόγραμμα περιοδικής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για αποτροπή blackout.

Τελικά η απεργία αναστάλθηκε μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας, Κυριάκου Κούσιου, ο οποίος και συνδιαβουλεύθηκε με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας, προκειμένου κατά τη σημερινή συνάντηση η Κυβέρνηση να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να αποφευχθούν νέες κινητοποιήσεις.

Η σημερινή κρίσιμη συνάντηση, πάντως, γίνεται στη σκιά επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Σύνδεσμος Αγοράς Ηλεκτρισμού, μέσω της οποίας εκφράζει την ετοιμότητα ιδιωτών που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας να αναλάβουν την λειτουργία και επέκταση του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Δεκέλειας.

Σημειώνεται ότι, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η συνάντηση θα γινόταν στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται μετά την ολοκλήρωσή της, οι Συντεχνίες να συνέλθουν για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης και να αποφασίσουν πως θα πορευτούν από δω και πέρα.

Τα θέματα που εγείρουν οι Συντεχνίες

Υπενθυμίζεται πως, τα θέματα που εγείρουν εδώ και καιρό οι Συντεχνίες της ΑΗΚ και ζητούν να τοποθετηθεί επ’ αυτών η Κυβέρνηση, είναι η ευρύτερη διείσδυση της ΑΗΚ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η δημιουργία νέων θέσεων για στελέχωση του οργανισμού ώστε να μπορέσει να λειτουργεί με ασφάλεια, η επάρκεια και αποτελεσματικότητα, η άρση της απαγόρευσης για την αγορά φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιωτικά φωτοβολταϊκά και η εγκατάλειψη κάθε πρόθεσης για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για κάλυψη αναγκών.

Πέραν των πιο πάνω, οι Συντεχνίες ζητούν και την επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η λειτουργία ατμοηλεκτρικών μονάδων στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό της ΑΗΚ στη Δεκέλεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top