Ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ: Λίστες αναμονής μέχρι και 6 μήνες – «Έχουμε να κάνουμε με ζωές»

Ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ: Λίστες αναμονής μέχρι και 6 μήνες – «Έχουμε να κάνουμε με ζωές»

Παράπονα εκφράζουν επί καθημερινής βάσεως ασθενείς για τις τεράστιες λίστες αναμονής για ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», σημείωσε ότι «εκείνο που είναι άξιο απορίας είναι πώς στον οργανισμό ασφάλισης υγείας που έχει κατορθώσει να συμβληθεί το 95% των γιατρών και τη συντριπτική πλειοψηφία σχεδόν όλων των νοσηλευτηρίων πώς γίνεται οι λίστες αναμονές να μακραίνουν»

«Οι λίστες της αναμονής πλέον έχουν γίνει οι λίστες ταλαιπωρίας των ασθενών», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Αγαθαγγέλου τόνισε ότι «αν κάποιος συμπολίτης μας πραγματικά έχει ανάγκη να κάνει ένα MRI με την επείγουσα διαδικασία, δυστυχώς μπαίνει σε λίστα αναμονής. Κάποιοι την έχουν δημιουργήσει γιατί θέλουν να κάνουν ένα προ συμπτωματικό έλεγχο χωρίς να υπάρχει πραγματικά ανάγκη»

«Το 98% των γιατρών είναι μέσα στο ΓεΣΥ και όλα τα νοσηλευτήρια και υπάρχουν λίστες αναμονής 6-7 μηνών», συμπλήρωσε.

«Η υγεία του λαού δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς ούτε για να κάνουμε τυμπανοκρουσίες. Έχουμε να κάνουμε με ζωές», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE