Συλλυπητήρια Προέδρου Βουλής και Βουλευτών για τον θάνατο Τσιμπόγλου

Συλλυπητήρια Προέδρου Βουλής και Βουλευτών για τον θάνατο Τσιμπόγλου

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και το κοινοβουλευτικό Σώμα πληροφορήθηκαν με βαθιά θλίψη τον αιφνίδιο θάνατο του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), για την οποία εργάστηκε άοκνα, και τέως διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Φίλιππου Τσιμπόγλου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέραν της καταλυτικής συνδρομής του στον εκσυγχρονισμό της ΕΒΕ και τη μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ο Φίλιππος Τσιμπόγλου συνέβαλε καθοριστικά στον σχεδιασμό του νέου κτιρίου της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου «Στέλιος Ιωάννου», στον καταρτισμό των πρώτων συλλογικών καταλόγων κυπριακών βιβλιοθηκών, καθώς και στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του συνόλου του δικτύου βιβλιοθηκών της Κύπρου.

«Ο αδόκητος χαμός του αφήνει ανολοκλήρωτο ένα μεγάλο μέρος των οραματισμών του, κόβοντας απότομα το νήμα της δυναμικής του προσφοράς στον τόπο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του τεθνεώτος», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ιστορική» η σύνοδος ΕΣ: Άγγιξαν το θέμα της προσιτής στέγης για πρώτη φορά - Έδωσε το στίγμα της Κύπρου για Γάζα, άμυνα και πράσινη μετάβαση

ΠτΔ: «Ιστορική» η σύνοδος ΕΣ: Άγγιξαν το θέμα της προσιτής στέγης για πρώτη φορά - Έδωσε το στίγμα της Κύπρου για Γάζα, άμυνα και πράσινη μετάβαση

Σαφές στίγμα για τις θέσεις της Κύπρου στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, της ευρωπαϊκής άμυνας, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής πολιτικής έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική, καθώς “για πρώτη φορά συζητήθηκε το θέμα της στέγασης σε αυτό το επίπεδο”.

BEST OF TOTHEMAONLINE