ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών σε 43χρονο για απόπειρα φόνου της πρώην συζύγου του

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών σε 43χρονο για απόπειρα φόνου της πρώην συζύγου του

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 9 χρόνων στον Σέργιο Σεργίου, 43 χρόνων από την Πύλα, αφού τον έκρινε ένοχο ύστερα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της απόπειρας φόνου εναντίον της πρώην συζύγου του Μαργαρίτας Ποβέτκινα , 41 χρόνων από τη Μολδαβία, που έγινε στις 26 Ιανουαρίου 2015.

Ο Σεργίου παραδέχθηκε τις κατηγορίες της μεταφοράς πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Δ, της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Δ, της χρήσης πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Δ, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της μεταφοράς εκρηκτικών υλών, της χρήσης εκρηκτικών υλών και της επίθεσης με πραγματική σωματική βλάβη.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 26 Ιανουαρίου σε μπυραρία ιδιοκτησίας του 43χρονου, που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά την Πύλα. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, λήφθηκε τηλεφώνημα για μια γυναίκα από τη Μολδαβία που τραυματίστηκε από πυροβολισμό του πρώην συζύγου της.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 26 Ιανουαρίου σε μπυραρία ιδιοκτησίας του 43χρονου που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά την Πύλα. Σύμφωνα με τα γεγονότα το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, λήφθηκε τηλεφώνημα για μια γυναίκα από τη Μολδαβία που τραυματίστηκε από πυροβολισμό του πρώην συζύγου της.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης όπου εντόπισαν τη γυναίκα η οποία έφερε σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με την κατάθεση της ήταν παντρεμένη με τον 43χρονο και απέκτησαν ένα αγοράκι ηλικίας 15 μηνών. Το ζευγάρι χώρισε στις αρχές του 2014, ενώ το περασμένο καλοκαίρι συμφιλιώθηκαν και διέμεναν στο σπίτι της στην Ορόκλινη.

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου το ζευγάρι έδωσε ραντεβού στη μπυραρία και με την είσοδο της γυναίκας στο χώρο λίγο μετά τις εννέα το πρωί ο 43χρονος κλείδωσε την πόρτα, έβαλε το κλειδί στην τσέπη του και τη ρωτούσε κατά πόσον είχε εξωσυζυγική σχέση. Στην μπυραρία υπήρχε και άλλη γυναίκα καθαρίστρια, ενώ λίγο αργότερα μετέβησαν στο χώρο η αδελφή και μία φίλη της καθαρίστριας. Ο Σεργίου άνοιξε στις δύο γυναίκες να μπουν στην μπυραρία και στη συνέχεια κλείδωσε και έβαλε το κλειδί στη τσέπη του.

Μόλις ο 43χρονος έμαθε από την 41χρονη ότι τον απατούσε, άρπαξε μια ξύλινη καρέκλα την πέταξε προς τη γυναίκα του, χωρίς να την πετύχει και άρχισε να την κυνηγά μέσα στην μπυραρία.

Ακολούθως ο Σεργίου άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε μια φορά εναντίον της, ενώ αυτή ήταν κρυμμένη πίσω από τοίχο. Όταν η 41χρονη εντόπισε μια συρτή πόρτα στο μπροστινό μέρος της μπυραρίας και την άνοιξε για να βγει έξω, ο 43χρονος έριξε με το κυνηγητικό όπλο για δεύτερη φορά εναντίον της, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει τρία μικρά τραύματα.

Στη σκηνή μετέβηκαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και του ΤΑΕ Λάρνακας και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ο 43χρονος που βρισκόταν εντός της μπυραρίας, απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Στο χώρο μετέβησαν επίσης ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της Αστυνομίας στη διαπραγμάτευση και μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού της ΜΜΑΔ και παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας και  μελών της οικογένειας του να παραδοθεί, ο Σεργίου δεν παραδόθηκε.
Τελικά ο 43χρονος παραδόθηκε γύρω στις 15.30 το μεσημέρι της 27ης  Ιανουαρίου στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Επιβάλλοντας σήμερα την ποινή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη για σκοπούς επιμέτρησης της ποινής μεταξύ άλλων το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, τη μεταμέλεια και απολογία του, τα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ που αντιμετωπίζει και τις προσπάθειες του για απεξάρτηση, την παραδοχή του στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, την πρόκληση που ένιωσε όταν έμαθε από τη σύζυγο του ότι τον είχε απατήσει και τις επιπτώσεις της καταδίκης και ποινής του στον ίδιο και στην οικογένεια του.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε επίσης ως ελαφρυντικό τη Δήλωση Συμφιλίωσης που υπέγραψε η σύζυγος του 44χρονου, ημερομηνίας 4 Ιουνίου 2015, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν έχει οποιονδήποτε παράπονο η απαίτηση από τον κατηγορούμενο, τον οποίο συγχώρησε και οι σχέσεις τους είναι σήμερα πολύ καλές. Ανέφερε ακόμα ότι πηγαίνει στη φυλακή τακτικά και βλέπει τον Σεργίου παίρνοντας μαζί και το γιο τους για να τον δει, ενώ έχει και τακτική τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι μετά την αποφυλάκιση του Σεργίου θα σταθούν και θα μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και ξεχνώντας τις άτυχες στιγμές πέρασαν μαζί για να προχωρήσει η ζωή τους.

Το Σώμα ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος «ενήργησε εγωιστικά και με πλήρη αδιαφορία για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή της γυναίκας που (όπως είπε) τόσο πολύ αγαπούσε και ήταν η μητέρα του μικρού παιδιού τους, αλλά και μητέρα δύο άλλων παιδιών». Ο κατηγορούμενος κυνήγησε τη γυναίκα «μανιωδώς μέσα στη μπυραρία έχοντας στα χέρια και χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό όπλο και έχοντας σαφή υπεροχή έναντι της από άποψης σωματικής δυνατότητας και δύναμης πυρός».

Η παραπονούμενη αφού βρέθηκε ουσιαστικά κλειδωμένη στην μπυραρία δίχως να μπορεί να διαφύγει, «βρισκόταν σε ευάλωτη θέση και σύμμαχοι της για κάποια στιγμή ήσαν οι παριστάμενοι μάρτυρες αλλά και οι κολόνες και τα διαχωριστικά της μπυραρίας».

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ακόμα πως η αποφασιστικότητα της γυναίκας να ζήσει ήταν τόσο μεγάλη που «έσπασε με τα χέρια τη σιδερένια κλειδαριά της συρτής γυάλινης μπαλκονόπορτας της μπυραρίας» για να διαφύγει, κάτι που δεν θα μπορούσε να πράξει υπό κανονικές συνθήκες.

Ο κατηγορούμενος μετά τον πρώτο πυροβολισμό εναντίον της πρώην συζύγου του, την πυροβόλησε και δεύτερη φορά, όταν ετοιμαζόταν να βγει από την μπυραρία, τραυματίζοντας την σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Το Κακουργιοδικείο χαρακτήρισε επίσης τη συμπεριφορά του Σεργίου έναντι της πρώην συζύγου του ως «απαράδεκτη, απρόκλητη και μειωτική» από κάθε άποψη.

Το Σώμα επέβαλε στον Σέργιο Σεργίου ποινή φυλάκισης  9 χρόνων στην κατηγορία για απόπειρα φόνου, τριών χρόνων στην κατηγορία του τραυματισμού, τριών χρόνων στην κατηγορία για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, δύο χρόνων στην κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια και ενός χρόνου στην κατηγορία για επίθεση με πρόκληση σωματικής βλάβης.  Οι ποινές συντρέχουν.

Κατά την ανάγνωση της απόφασης του Κακουργιοδικείο παρούσες στην αίθουσα ήταν η μητέρα και η σύζυγος του Σεργίου, ενώ όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 43χρονο έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου, η πρώτη τον αγκάλιασε και ξέσπασε σε κλάματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top