ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέσσερεις μέρες υπό κράτηση οι τρεις ύποπτοι που ξάφριζαν τα παγκάρια των εκκλησιών

Τέσσερεις μέρες υπό κράτηση οι τρεις ύποπτοι που ξάφριζαν τα παγκάρια των εκκλησιών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων, μίας γυναίκας ηλικίας 30 χρόνων από τη Ρουμανία και δύο ανδρών ηλικίας 20 και 19 ετών από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας αναφορικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών και μοναστηριών.

Συγκεκριμένα, εναντίον της 30χρονης διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής, κλοπής και κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο, αδικήματα που διαπράχθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2015 από Ιερές Μονές και εξωκλήσια στους Τρούλλους και την Τερσεφάνου.

Εναντίον των δύο νεαρών διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής, κλοπής και κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στις  6 Ιουλίου 2015 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου από ιερέα του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνίου στους Τρούλλους ότι μεταξύ των ημερομηνιών 4 -6 Ιουλίου κλάπηκε από το παγκάρι του μοναστηριού χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ.

Μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του μοναστηριού η Αστυνομία διαπίστωσε ότι μια νεαρή γυναίκα έκλεψε χρήματα από το παγκάρι, χρησιμοποιώντας καλάμι πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί κολλητική ουσία, πιθανόν τσίχλα. Την γυναίκα συνόδευε ένας νεαρός άνδρας με τα μαλλιά του πιασμένα σε κοτσίδα.

Επίσης στις 9/7/ 2015 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου από τη γερόντισσα Νεκταρία, υπεύθυνη του μοναστηριού «Ρόδον το Αμάραντο» στους Τρούλους ότι θεάθηκαν εντός του μοναστηριού δύο νεαρά άτομα, μία γυναίκα και ένας άνδρας, η περιγραφή των οποίων μοιάζει με τα πρόσωπα της κλοπής που έγινε στις 6/7/2015 στην Ιερά Μονή Μαυροβουνίου.

Επίσης στις 21/7/2015 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι άγνωστοι εισήλθαν στο εξωκλήσι της Παναγίας Ελεούσης στο Τερσεφάνου και αφού παραβίασαν το ξύλινο παγκάρι έκλεψαν ευρώ σε κέρματα άγνωστης αξίας. 

Ακόμα στις 22/7/2015 ιερέας, κατήγγειλε επίσης στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 20 -21/7/2015, άγνωστοι εισήλθαν στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητριανού στο Τερσεφάνου και έκλεψαν μια επάργυρη καντήλα άγνωστης αλλά ιστορικής αξίας.

Στις 23/7/2015 ιερέας κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι άγνωστοι εισήλθαν στο εξωκλήσι Αγίου Αντρονίκου στο Τερσεφάνου και έκλεψαν τρία επίχρυσα καντήλια άγνωστης αξίας.

Στις 26/7/2015 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου ότι στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνίου στους Τρούλους θεάθηκε η νεαρή γυναίκα που φαινόταν στις 6/7/2015 από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, να κινείται ύποπτα εντός της Μονής.

Αστυνομικοί μετέβησαν στο μοναστήρι αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οποιονδήποτε και ακολούθως πήγαν στο μοναστήρι Ρόδον το Αμάραντο στους Τρούλους όπου εντόπισαν τη γυναίκα να προσπαθεί με τη χρήση ξύλινης βέργας από καλάμι, να κλέψει από το παγκάρι.

Μόλις η γυναίκα αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς πέταξε στο έδαφος τη βέργα και προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθηκε από αστυνομικό για το αυτόφωρο αδίκημα της κλοπής. Σε έρευνα που έγινε στην τσάντα της εντοπίστηκε το ποσό των 199.90 ευρώ που όπως είπε έκλεψε την ίδια μέρα από το παγκάρι της Ιεράς Μονής Ρόδο το Αμάραντο στους Τρούλους.

Σε αυτοκίνητο που βρισκόταν εκτός της Μονής, η Αστυνομία εντόπισε τον 2 και 3 ύποπτο οι οποίοι ανέμεναν την γυναίκα. Ανακρινόμενη η γυναίκα παραδέχθηκε την διάπραξη των κλοπών από τα μοναστήρια στους Τρούλους, ενώ οι δύο νεαροί δεν παραδέχθηκαν ανάμειξη τους στις υποθέσεις κλοπής.

Για την διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας αναζητούνται άλλα δύο άτομα τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στις κλοπές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top