Τουρκοκύπριοι επιχείρησαν να περάσουν «οπλοστάσιο» στην Ελλάδα - Κατασχέθηκαν από πιστόλια μέχρι κινητά, κάρτες sim και κάνναβη

Τουρκοκύπριοι επιχείρησαν να περάσουν «οπλοστάσιο» στην Ελλάδα - Κατασχέθηκαν από πιστόλια μέχρι κινητά, κάρτες sim και κάνναβη

Ένα κανονικό οπλοστάσιο επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια από την Τουρκία, τρία άτομα που συνελήφθησαν στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, σαράντα πέντε πιστόλια, -είκοσι μάρκας Blow και 25 μάρκας Walther διαμετρήματος 7,65- και δυο στιλέτα είχαν μεταξύ άλλων, σε ειδική κρύπτη στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, τρία άτομα, κατά την είσοδο τους από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου Κήπων.

Πώς έπιασαν στα σύνορα τους Τουρκοκύπριους με τα όπλα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου στις 7:00 χθες το απόγευμα, το όχημα με τους δυο άντρες υπηκόους Κύπρου -με καταγωγή από τα κατεχόμενα εδάφη της κυπριακής δημοκρατίας- και τη μια γυναίκα υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου -τουρκοκυπριακής καταγωγής, επιχείρησε να περάσει από το συνοριακό σημείο, όταν έγινε ο έλεγχος. 

Στη ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη,  μαζί με τα όπλα βρέθηκαν και 18 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία δασμών, 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων που ερευνάται εάν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. 

Παράλληλα κατασχέθηκαν 9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες sim, 1 μεταλλικός τρίφτης κάνναβης καθώς και 700 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.