ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν τη συζήτηση επί του περιουσιακού και του εδαφικού

Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν τη συζήτηση επί του περιουσιακού και του εδαφικού

Νέα συνάντηση στην οποία θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση στα θέματα του περιουσιακού και των κριτηρίων του εδαφικού θα έχουν σήμερα οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Έιντε, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Μετά τη χθεσινή επιτυχημένη συνάντηση των ηγετών οι Μαυρογιάννης, Ναμί και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο περιουσιακό και στα κριτήρια του εδαφικού σήμερα», έγραψε ο κ. Έιντε.

Η χθεσινή συνάντηση των ηγετών είχε επικεντρωθεί στο περιουσιακό και τα κριτήρια για το εδαφικό. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Έιντε μετά τη χθεσινή συνάντηση, οι ηγέτες συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό και ότι θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για ρύθμιση της άσκησης αυτού του δικαιώματος. Συμφώνησαν επίσης στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα περιουσίας, η οποία θα επιλύει απαιτήσεις για το περιουσιακό.

Οι δύο ηγέτες θα ξανασυναντηθούν την 1η και τη 14 Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των διαπραγματευτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top