ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «πυρά» Χάρη κατά Αβέρωφ - Οι Ιούδες, οι αποστάτες και οι… άτσαλες κινήσεις

Νέα «πυρά» Χάρη κατά Αβέρωφ - Οι Ιούδες, οι αποστάτες και οι… άτσαλες κινήσεις

Νέα «πυρά» κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή τις δηλώσεις του περί Ιούδων και αποστατών, καθώς και για την αλλαγή στη στάση του έναντι του εκλελεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές και εάν έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 100 μελών του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «δεν ζήτησα από συναδέλφους μου Βουλευτές ή Υπουργούς να υπογράψουν». «Δεν ήθελα να τους φέρω σε δύσκολη θέση», τόνισε.

Αναφορικά με τα στενά χρονοδιάγραμμα και εάν θα προλάβει να επικοινωνήσει με τα μέλη του ΔΗΣΥ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος υπέδειξε ότι «όχι όπως θα το ήθελα εγώ, όχι όπως θα το ήθελαν τα μέλη και οι υποστηριχτές του ΔΗΣΥ. Είμαι υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών, έτσι πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα, αλλά είναι ασφυκτικό. Δεν είναι καν συνέδριο. Δεν θα ανεβούμε σε βήμα να πούμε δύο λόγια στους σύνεδρους. Είναι πολύ ασφυκτικά τα χρονοδιαγράμματα. Είναι ένα ζήτημα», εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ήταν δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και εάν αυτό του δίνει προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Δημητρίου, ο κ. Γεωργιάδης αφού είπε ότι «συναστράφηκα με πολύ κόσμο το τελευταίο διάστημα», επεσήμανε πως «με κανένα τρόπο δεν μπορώ να ταυτίσω την προεκλογική εκστρατεία των Προεδρικών Εκλογών με την εσωκομματική διαδικασία για ανάδειξη ηγεσίας του κόμματος».

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης υπέδειξε ότι «είναι σε κομβικό σημείο ο ΔΗΣΥ. Δεν μηδενίζω τα επιτεύγματά μας των προηγούμενων ετών. Βλέπω όμως ότι έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό, οριακό σημείο, που θα εξαρτηθεί από το πως θα συμπεριφερθούμε σήμερα εάν και στα επόμενα χρόνια ο ΔΗΣΥ θα έχει τον ίδιο, πρωταγωνιστικό και στιβαρό ρόλο».

Ερωτηθείς εάν κινδυνεύει με διάσπαση ο ΔΗΣΥ και γιατί πρέπει να φύγει τώρα ο κ. Νεοφύτου, δήλωσε; «Δεν μου αρέσει αυτή η φράση πρέπει να φύγει. Εγώ δεν λέω ότι πρέπει να φύγει. Πρέπει να μείνει εκεί δίπλα σε μία νέα ηγεσία, με ρόλο σημαντικό και πρωταγωνιστικό», πρόσθεσε τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία νέα ηγεσία

«Δεν γίνεται να έχουμε διανύσει αυτή την πορεία, να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, να έχουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της προεκλογικής και δυστυχώς της μετεκλογικής περιόδου, νιώθω ότι η μετεκλογική, η περίοδος αμέσως με τον πρώτο γύρο, ήταν αυτή που ακόμη περισσότερο τραυμάτισε τον ΔΗΣΥ και έθεσε και ζήτημα συνοχής του ΔΗΣΥ. Για όλους αυτούς τους λόγους, ναι, πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία», εξήγησε

Στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έπρεπε να διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος. «Τον εκτιμώ, τον σέβομαι, τον στήριξα και στις εκλογές και σε πολλά άλλα ζητήματα, αλλά δεν έπρεπε να διεκδικήσει. Έπρεπε ο ίδιος να διευκολύνει την εναλλαγή στην ηγεσία, να την επιβλέψει και να μείνει εκεί δίπλα στην νέα ηγεσία. Δεν γίνεται να είσαι Πρόεδρος του κόμματος για 10 χρόνια, δεν θέτω καν ζήτημα για το ηλιακό, διεκδίκησες την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν τα καταφέραμε», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας, παράλληλα, τις αιχμές Αβέρωφ περί Ιούδων και αποστατών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απεκάλυψε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά τη δήλωσή του αυτή «έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε με κανένα τρόπο εμένα. Όμως, ήταν ατυχής η αναφορά, ειδικά με τον τρόπο που συνδέεται με τις εσωκομματικές εκλογές», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε: «Δηλαδή, όποιος διεκδικήσει ήταν Ιούδας και προδότης; Μα σοβαρά; Ε, γιατί κάνουμε τις εκλογές τότε;».

Όσον αφορά τη τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου ότι κάποιοι δεν τον στήριξαν για να διεκδικήσουν την Προεδρία του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης σε έντονο ύφος υπέδειξε; «Είναι λογικό να μου λεν κάποιοι ότι θέλαμε να χάσουμε για να διεκδικήσουμε την Προεδρία; Καλά, δεν θα ήταν πιο στρωτός ο δρόμος εάν κερδίζαμε τις εκλογές και πήγαινε ο Αβέρωφ στο Προεδρικό; Δεν θα ήταν πολύ πιο ομαλή και εύκολη και δεδομένη η διαδοχή, η εκλογή μίας νέας ηγεσίας; Δεν έχουν νόημα αυτές οι προσεγγίσεις».

Σε σχέση με την απόφαση του κόμματος να είναι αντιπολίτευση και εάν έχει αλλάξει κάτι μετά και τη συνάντηση του κ. Νεοφύτου με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως «θα είμαστε μία νούσιμη, υπεύθυνη αντιπολίτευση».

«Δεν χρειάζεται να δίνουμε με τις κινήσεις μας, τις κάπως άτσαλες, την εικόνα ότι πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Γίνεται τη μία να είναι Ιούδες και προδότες, που με βάση αυτή τη θέση,την πολύ έτσι βαριά, να εισηγούνται κάποιοι να πάμε, εάν είναι δυνατόν, να πάμε να υποστηρίξουμε τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ και μετά από ελάχιστες μέρες να τους παίρνουμε τηλέφωνο και να λέμε όλα καλά;», διερωτήθηκε υποδεικνύοντας ταυτόχρονα με νόημα πως, «ένα πράγμα μας έχει μείνει και πρέπει να διαφυλάξουμε. Την αξιοπιστία μας».

Τέλος, κληθείς να πει εάν δέχεται πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, αφού το επιβεβαίωσε εμμέσως, τόνισε: «Αν επιδρούν με κάποιο τρόπο, είναι με το αντίθετο, με πεισμώνουν».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, στο βίντεο:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top