ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο λόγος χρήσης των νέων καμερών στα φώτα του Καλησπέρα - Με SMS η ειδοποίηση εξώδικων

Ο λόγος χρήσης των νέων καμερών στα φώτα του Καλησπέρα - Με SMS η ειδοποίηση εξώδικων

Νέες κάμερες τροχαίας έχουν τοποθετηθεί στην επαρχία Λευκωσίας, και συγκεκριμένα στην είσοδο της πρωτεύουσας, τα γνωστά ως φώτα του Καλησπέρα.

Σκοπός των νέων καμερών, δεν είναι η καταγραφή καταγγελιών τυχών παραβάσεων από οδηγούς, αλλά η καταγραφή της τροχαίας κίνησης στο σημείο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέτρα», ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής, εξήγησε ότι, «οι νέες κάμερες είναι ένα έργο του Υπουργείο Μεταφορών, είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά συστήματα ευφυών μεταφορών».

Ως εκ τούτου, συνέχισε, «αυτές οι ψηλές κάμερες οι οποίες βρίσκονται σε ύψος 10 μέτρα από το οδόστρωμα, είναι μόνο για επιτήρηση της τροχαίας κυκλοφορίας, και σιγά - σιγά, θα αρχίσει και η τοποθέτηση κάποιων μεγάλων ηλεκτρονικών πινακίδων. Οι εν λόγω ηλεκτρονικές πινακίδες, θα καταγράφουν μηνύματα για τους οδηγούς».

«Στην περίπτωση όπου σε κάποιο σημείο του δρόμου υπάρχει δυστύχημα, θα ενημερώνουν τους οδηγούς σχετικά, αλλά και για επικείμενη παράκαμψη της κυκλοφορίας», είπε.

Ερωτηθείς εάν οι εικόνες που καταγράφονται από τις κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για άλλους σκοπούς, ο κ. Μιλής απάντησε πως, «είναι κάποια δεδομένα τα οποία μελετώνται, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Με τη πάροδο του χρόνου, όταν θα αναβαθμιστεί και θα έρθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας αυτό το σύστημα, τότε πιθανών, να μπορούμε να έχουμε επιπρόσθετα δεδομένα για να αξιοποιήσουμε», κατάληξε.

Δείτε βίντεο:

Εξώδικα με sms στο κινητό, είναι η νέα υπηρεσία ώστε να μειωθούν τα απλήρωτα πρόστιμα

Ο Βοηθός Υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χάρης Ευρυπίδου, μιλώντας στην εκπομπή του Sigma, Πρωτοσέλιδο ανέφερε πως: «έχουμε ετοιμάσει κάποιες τροποποιήσεις και θα εξεταστούν και από τη Νομική Υπηρεσία και θα συζητηθούν με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής».

Σύμφωνα με τον κ. Ευρυπίδου αυτή την στιγμή το 40% των εξώδικων είναι απλήρωτα, για αυτό και προχωρούν στην πρόταση για τροποποιήσεις νομοθεσίας ώστε να μπορεί να αποστέλλεται sms στους ιδιοκτήτες οχημάτων με εξώδικό ή ακόμα και με e-mail.

Άλλη σημαντική τροποποίηση είναι ότι η απάντηση θα μπορεί να γίνεται με email αντί με ταχυδρομείο

Ο κ. Ευριπίδου τόνισε ότι λειτουργία των καμερών βοήθησε στην μείωση καταγγελιών από 1500 σε 300.

Δείτε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top