ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: «Να συμπορευθούμε με σύμπνοια και χωρίς διαπληκτισμούς» - «Έκαναν τη δική τους υπέρβαση Αβέρωφ και Χάρης»

Αννίτα: «Να συμπορευθούμε με σύμπνοια και χωρίς διαπληκτισμούς» - «Έκαναν τη δική τους υπέρβαση Αβέρωφ και Χάρης»

Το σκεπτικό στη βάση του οποίου αποφάσισε τελικά να θέσει τη δική της υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα το κατά πόσον ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Χάρης Γεωργιάδης απέσυραν τη δική τους υποψηφιότητα για να στηρίξουν τη δική της.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» και ερωτηθείσα τι ήταν αυτό που την έκανε να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου είπε αρχικά πως «έχω συνομιλήσει τις τελευταίες μέρες με 100άδες μέλη, στελέχη, φίλους του ΔΗΣΥ και θεωρώ ότι το κοινό ζητούμενο ήταν και εξακολουθεί να είναι το κάλεσμα για ενότητα».

Αυτή, πρόσθεσε, «ήταν η εισήγηση την οποία κατέθεσα, πρωτίστως στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην συνέχεια αντάλλαξα απόψεις και βεβαίως ενημέρωσα και την ηγεσία του κόμματος, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον κ. Δημητρίου, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό ακριβώς στοχεύει η δική μου υποψηφιότητα. Να συμπορευθούμε με σύμπνοια, χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς διαπληκτισμούς και να μπορέσουμε μαζί να διαγράψουμε την μελλοντική πορεία της Παράταξης», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα εάν οι κ.κ. Νεοφύτου και Γεωργιάδης είναι συνοδοιπόροι της, στηρίζοντας την υποψηφιότητά της, η κ. Δημητρίου απάντησε αρνητικά. «Δεν θα μπορούσαν να στηρίζουν. Είμαστε συναγωνιστές με τον κ. Δημητρίου και βεβαίως τον εκτιμώ απεριόριστα. Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε είτε ο Πρόεδρος του κόμματος είτε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος είτε ευρύτερα η ηγεσία του κόμματος να επιλέξουν τον ένα έναντι του άλλου. Ακόμη κι αν έχουν προσωπική επιλογή, αυτό δεν θα μπορούσαν να το πουν δημοσίως», εξήγησε.

«Έχουν κάνει οι ίδιοι την υπέρβαση, αποσύροντας την δική τους υποψηφιότητα και στηρίζοντας την ανανέωση», πρόσθεσε τονίζοντας πως η απόσυρση της υποψηφιότητάς τους δεν έγινε για χάρη στήριξης της δικής της υποψηφιότητας.

Σε σχέση με το εάν τελικά θα είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ για την διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η κ. Δημητρίου είπε ότι «η απόφαση λήφθηκε από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Δεν μπορώ να αναιρέσω και θεωρώ δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να αναιρέσω συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και θα είμαστε θετικοί σε κάθε προσπάθεια, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε μεταρρυθμίσεις, πολιτικές ωφέλιμες για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και βεβαίως υπεύθυνα, εκεί και όπου διαφωνούμε, θα λέμε τη θέση μας».

«Έχει αποφασίσει ο κόσμος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Θα είμαστε δίπλα στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια, για να μπορέσουμε ακριβώς να διασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας», τόνισε περαιτέρω.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η κ. Δημητρίου στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Ν. Χριστοδουλίδης: «Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού»

- Η συμβολή της 4ήμερης εργασίας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων – Τι έδειξε πείραμα
-
Χριστοδουλίδης: «Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ είναι ένα αναγκαίο συστατικό και για την δική μας διακυβέρνηση»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

- «Αποχαιρετούν» τον Αβέρωφ μέλη του ΔΗΣΥ - Τα συγκινητικά μηνύματα και τα «ευχαριστώ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα» - Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς

«Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα» - Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς

Στο ανατολικό μέτωπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς στο δάσος του Μαχαιρά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Γρηγορίου. «Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top