ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμος να συναντήσει Τατάρ ο Χριστοδουλίδης – Μεγαλώνει ο κατάλογος με τα ονόματα για το «ισχυρό» Υπουργικό

Έτοιμος να συναντήσει Τατάρ ο Χριστοδουλίδης – Μεγαλώνει ο κατάλογος με τα ονόματα για το «ισχυρό» Υπουργικό

Έτοιμος να συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, είτε παρουσία του Κόλιν Στιούαρτ ή και χωρίς, δήλωσε την Τρίτη (21/2) το βράδυ ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο που φέρουν τους δύο ηγέτες να προγραμματίζουν συνάντηση και χωρίς τον κ. Στιούαρτ.

Ο νεοεκλεγής Πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο επιτελείο του στη Λευκωσία για να ευχαριστήσει τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προεκλογική του εκστρατεία, ανακοίνωσε, επίσης, ότι στο τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Εγώ είμαι έτοιμος να συναντήσω τον κ. Τατάρ και οι δύο μόνοι μας και με την παρουσία του κ. Στιούαρτ και με την παρουσία των διαπραγματευτών. Δεν έχω κανένα απολύτως κόλλημα για οποιασδήποτε μορφής συνάντηση αποφασίσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι από τη σημερινή ενημέρωση που είχε από τον κ. Στιούαρτ θα γίνει μια συνάντηση των τριών και στη συνάντηση μια πιο διευρυμένη συνάντηση στην παρουσία και των διαπραγματευτών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε επίσης για «ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο, με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους», με κριτήριο, όπως είπε, την ικανότητα. Ανακοίνωσε ότι περί το τέλος της βδομάδας, αρχές της άλλης βδομάδας «θα γίνουν και οι ανακοινώσεις όπως πρέπει». Ερωτηθείς αν έχουν περιοριστεί τα ονόματα των υποψηφίων, είπε ότι «έχει μεγαλώσει ο κατάλογος με τα ονόματα. Σύντομα, πολύ σύντομα, θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις και να είστε σίγουροι ότι μόλις τις πάρω θα τις δημοσιοποιήσω».

«Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τούτης της χώρας είναι το ανθρώπινο της δυναμικό», συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. «Με απόλυτο σεβασμό στα κόμματα, στα στελέχη των κομμάτων. Τα κόμματα είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, τα στελέχη των κομμάτων είναι αυτά τα οποία καθημερινά δίνουν μάχες. Συζητώντας όμως με την κυπριακή κοινωνία πήρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στο οποίο οφείλω να ανταποκριθώ. Κι αυτό είναι μέρος του κοινωνικού συμβολαίου που έχω υπογράψει με τον κυπριακό λαό», ανέφερε.

Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι η αποψινή ήταν η τελευταία εορταστική εκδήλωση. «Μέσω εσάς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές ανά το παγκύπριο που ήσαστε οι πρωταγωνιστές της προσπάθειάς μας. Όταν ξεκινούσαμε σε αυτό το επιτελείο και ήμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στην αρχή, και σήμερα γίναμε τόσοι πολλοί, σας είχα πει ότι το κλειδί για να κερδίσουμε τις εκλογές είναι η Λευκωσία. Εσείς είστε αυτοί που κερδίσατε τις εκλογές», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί, ο κυπριακός λαός τοποθετήθηκε και η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή από όλους. «Για εμάς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, για ‘μας οι αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του κυπριακού λαού. Είναι οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Προσδοκίες, όλα αυτά που εσείς μου αναφέρατε μέσα από τον διάλογο που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Αυτά τα θέματα που έχουμε ήδη προχωρήσει και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είχαμε ξεκινήσει την προεργασία πριν τις εκλογές και είμαστε πανέτοιμοι από την 1η Μαρτίου, με ένα ισχυρό Υπουργικό Συμβούλιο, με προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι όλες αυτές τις μέρες η προσοχή του επικεντρώνεται στα πρώτα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί από την πρώτη Μαρτίου, γιατί, όπως είπε, «εκεί θα κριθούμε από τον κυπριακό λαό και θέλουμε ο κυπριακός λαός να είναι αυστηρός μαζί μας. Θα κριθούμε από την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, θα κριθούμε να όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό θα τα εφαρμόσουμε».

«Όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, αυτά που περιγράφονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, όλα αυτά που εσείς μας αναδείξατε μέσα από τον διάλογο που έχουμε, θα τα υλοποιήσουμε, θα τα εφαρμόσουμε. Για ‘μένα, όλα αυτά είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει με τον κοινωνικό λαό, ένα συμβόλαιο το οποίο θα τηρήσω. Ένα συμβόλαιο το οποίο θεωρώ ότι μπορούμε σαφώς καλύτερα να υλοποιήσουμε, αν συνεργαστούμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι το μήνυμα της συνεργασίας δεν ήταν ένα προεκλογικό σύνθημα, είπε ότι είχε συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εξηγώντας το πρόγραμμά του και προσβλέποντας στη συνεργασία τους. «Μια συνεργασία που δεν είναι λευκή επιταγή. Είναι μια συνεργασία που εκεί και όπου διαφωνούν και θεωρούν ότι πρέπει να μας ασκούν κριτική, εμείς επιδιώκουμε την κριτική. Είχαμε πει πολλές φορές στην προεκλογική εκστρατεία ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου Μεσσία, ούτε έχω το μαγικό ραβδί, αλλά πιστεύω ότι, σαφώς, αν εργαστούμε συλλογικά, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», είπε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης κατέληξε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο, λέγοντας ότι «με μάθατε τόσα πολλά πράγματα και τώρα είναι η δική μου σειρά να ανταποκριθώ σε όλα αυτά που σας έχω υποσχεθεί. Και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, για να ανταποκριθώ σε όλα αυτά που έχουμε συζητήσει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

- Ν. Χριστοδουλίδης: «Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού»

- Η συμβολή της 4ήμερης εργασίας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων – Τι έδειξε πείραμα
-
Χριστοδουλίδης: «Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ είναι ένα αναγκαίο συστατικό και για την δική μας διακυβέρνηση»

- «Αξιοπρέπεια, ευθύνη και ενότητα» - Με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ότι δεν διεκδικεί την προεδρία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

- «Αποχαιρετούν» τον Αβέρωφ μέλη του ΔΗΣΥ - Τα συγκινητικά μηνύματα και τα «ευχαριστώ»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top