ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Οι «27» δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

ΕΕ: Οι «27» δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Οι χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή ανήμερα της επετείου από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν τέσσερις διπλωματικές πηγές.

«Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα, όπως το θέμα του καουτσούκ» είπε μία από τις πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι αξιωματούχοι αυτοί ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, επειδή οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των 27 χωρών μελών είναι εμπιστευτικές.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι οι συνομιλίες των μονίμων εκπροσώπων των χωρών μελών θα συνεχιστούν το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην προτεινόμενη νέα δέσμη κυρώσεων περιλαμβάνονται εμπορικοί περιορισμοί αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την Τρίτη (14/2) να επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις προς την Ρωσία.

Συγκεκριμένα η ειδική επιτροπή ελέγχου φορολογικών παραβάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε πως η Μόσχα δεν συμμορφώθηκε με τους ευρωπαϊκούς φορολογικούς κανόνες διαφάνειας και για αυτό τον λόγο πλέον και η Ρωσία βρίσκεται στην σχετική «μαύρη» λίστα της επιτροπής.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top