ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Πόσα θα κοστίσει φέτος το τραπέζι - Τι αγοράζουν συνήθως οι Κύπριοι

Καθαρά Δευτέρα: Πόσα θα κοστίσει φέτος το τραπέζι - Τι αγοράζουν συνήθως οι Κύπριοι

Από την Τσικνοπέμπτη και το φαγοπότι με άφθονο κρέας περνάμε στην Καθαρά Δευτέρα στις 27 Φεβρουαρίου με λαχανικά και φρούτα, μαλάκια, λαγάνες και όλων των ειδών τα νηστίσιμα προϊόντα.

Την τιμητική τους έχουν τα αρτοποιεία. Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αρτοποιών, Λάκης Σαββίδης, σημείωσε πως οι Κύπριοι αγοράζουν για την Καθαρά Δευτέρα συνήθως λαγάνες και κουλούρι «δακτυλιές» καθώς και ταχινόπιτες (με ταχίνι ή τερατσόμελο).

Πέρα από αυτά, τα αρτοποιεία/φούρνοι προσφέρουν ελιόπιτες χωριάτικες με προζύμι, νηστίσιμες ελιόπιτες, διάφορα νηστίσιμα κουλούρια, χαλβάδες, ταραμά, ταχίνι και χούμους.

Σύμφωνα με τον Λάκη Σαββίδη οι τιμές των προϊόντων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παρά την αύξηση του πληθωρισμού καθώς υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από τις μεγάλες υπεραγορές με αρκετά καταστήματα να απειλούνται με λουκέτο.

Πάντως, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή την περσινή χρονιά σε μικρές και μεγάλες υπεραγορές, η μέση τιμή για λαγάνα ήταν 1.13 ευρώ, κουλούρι δακτυλιά με μαγιά 1.42 και με προζύμι 2.01, ταχινόπιτα 1.59 και ελιωτή χωριάτικη 1.70.

Πιο φθηνά από πέρσι αναμένεται να είναι τα θαλασσινά. Συγκεκριμένα, οι τιμές στην ψαραγορά Blue Island στη Λευκωσία, είναι για το χταπόδι προσφορά 18.5 ευρώ το κιλό, για το καλαμάρι 14.50 και για τη σουπιά 11.50. Μάλιστα σύμφωνα με το προσωπικό της ψαραγοράς αρκετοί Κύπριοι αγοράζουν και γαρίδες με την τιμή για τις μικρές να είναι σε προσφορά στα 11.99 και για τις μεγάλες στα 24.99 ευρώ το κιλό.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, σημείωσε πως οι υπεραγορές όπως κάθε χρονιά θα έχουν όλα τα προϊόντα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας σε προσφορά και καλές τιμές. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαδάμου, αναμένεται οι τιμές να κρατηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top