ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκαλυπτικό: Είχε βιάσει και σκοτώσει στα 16 του, ο Σουηδός βιαστής της Αγίας Νάπας!

Αποκαλυπτικό: Είχε βιάσει και σκοτώσει στα 16 του, ο Σουηδός βιαστής της Αγίας Νάπας!

Στυγερός εγκληματίας ο 23χρονος Σουηδός, ο οποίος καταδικάστηκε την Τρίτη, 28 Ιουλίου, από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου, σε ποινή φυλάκισης επτά χρόνων, για τον βιασμό 17χρονης ομοεθνούς του, το καλοκαίρι του 2014 στην Αγία Νάπα.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, ο Patrik Ivar Ivarsson, το 2009 βίασε, δολοφόνησε και μετέπειτα πέταξε σε χαντάκι δρόμου 16χρονη, στην περιοχή Bora της Σουηδίας. 

Ο Patrik καταδικάστηκε και εξέτισε τότε ποινή φυλάκισης για τρία χρόνια σε αναμορφωτήριο. Μετά την αποφυλάκισή του κυκλοφορούσε με άλλο όνομα.

Τον Ιούλιο του 2014 ήρθε στην Αγία Νάπα, μαζί με φίλους του, για καλοκαιρινές διακοπές. Το βράδυ της 19ης Ιουλίου, γνώρισε την ανήλικη, η οποία επίσης έκανε διακοπές στην Κύπρο μαζί με φίλες της.

Προσποιήθηκε τη νεκρή για να γλιτώσει

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο της Κύπρου, ο 23χρονος και η ανήλικη είχαν μεταβεί με φίλους τους σε δύο μπυραρίες της Αγίας Νάπας, όπου κατανάλωσαν οινοπνευματώδη ποτά, ενώ σε κάποια στιγμή οι δυο τους έφυγαν, χωρίς να αναφέρουν σε κανένα οτιδήποτε, και πήγαν στο ξενοδοχείο του νεαρού.

Εκεί ο 23χρονος βίασε την ανήλικη και ακολούθως την πέταξε ημίγυμνη βίαια έξω από το δωμάτιο. Συγκεκριμένα ο πρώτος της έφραξε το στόμα και στη μύτη με το χέρι του για να μην μπορεί να αναπνέει και η 17χρονη προσποιήθηκε ότι έχασε τις αισθήσεις της κρατώντας την αναπνοή της, μήπως και γλιτώσει τα χειρότερα. Μάταια, αφού ο νεαρός Σουηδός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η κοπέλα ήταν μεθυσμένη και τη βίασε πάνω στο κρεβάτι του δωματίου του. Αφού πρώτα ικανοποίησε τις σεξουαλικές του ορέξεις την πέταξε ημίγυμνη έξω από το δωμάτιο.

Η κοπέλα κατέφυγε στην υποδοχή του ξενοδοχείου και εκεί κλήθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο χώρο και έλαβαν την επίσημη καταγγελία της ανήλικης για το συμβάν, η οποία κατονόμασε τον 23χρονο ως το δράστη. Αν και ήταν μεθυσμένη επικοινωνούσε με το περιβάλλον επαρκώς και ενεργούσε, σκεφτόταν και κατέγραφε στη μνήμη της πλείστα απ΄ όσα συνέβαιναν κατά τους κρίσιμους χρόνους.

Ο 23χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία με ένταλμα σύλληψης σε πολυκλινική στο Παραλίμνι, όπου μετέβη όταν διέφυγε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, πηδώντας από το μπαλκόνι.

Η ανήλικη κατήγγειλε επίσης το επεισόδιο στη χώρα της όταν επέστρεψε στη Σουηδία, ενώ τον περασμένο μήνα ήρθε στην Κύπρο για να καταθέσει, κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ηλικίας της, κατά τη διάρκεια της δίκης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Ο κατηγορούμενος, μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε την αθωότητα του, ενώ ο δικηγόρος του αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής του πελάτη του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νεαρό της ηλικίας του, στις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις, στις συνθήκες διάπραξης των εγκλημάτων και στο γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Σουηδία έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη για σκοπούς επιμέτρησης της ποινής, μεταξύ άλλων, το νεαρό της ηλικίας του κατηγορούμενου, τις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις, το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων και το χρόνο που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, τις επιπτώσεις της καταδίκης και ποινής, στον ίδιο και στην οικογένεια του, την εξωδικαστική του τιμωρία από τη δημοσιότητα που έλαβε η καταδίκη του στη Σουηδία και το γεγονός πως θα εκτίσει την όποια ποινή φυλάκισης του επιβληθεί, μακριά από τη χώρα και την οικογένεια του.

Το Δικαστήριο στην απόφαση του σημείωσε την απουσία προσχεδιασμού και προγραμματισμού από μέρους του κατηγορούμενου, ενώ λήφθηκε υπόψη η «κατηγορηματική άρνηση» της κοπέλας όταν εισήλθε με τον κατηγορούμενο στο δωμάτιο του, «για οποιασδήποτε μορφής συναινετική σεξουαλική συνεύρεση μαζί του».

Ακόμα, στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε προς όφελος του κατηγορούμενου, την πολύ μικρή διαφορά ηλικίας μεταξύ του ιδίου και του θύματος, δίχως όμως να παραγνωρίζεται ότι η κοπέλα κατά το χρόνο του βιασμού της ήταν ανήλικη αφού ήταν ηλικίας 17 χρόνων και 10 μηνών.

Το Δικαστήριο κατέγραψε επίσης ως επιβαρυντικά στοιχεία για τον κατηγορούμενο, την από μέρους του χρήση επαναληπτικής βίας για εκφοβισμό της ανήλικης, το γεγονός ότι ενόσω τη βίαζε είχε το χέρι του στο στόμα και τη μύτη της, αναγκάζοντας την να προσποιηθεί τη νεκρή, κρατώντας την αναπνοή της, με την ελπίδα πως αυτός θα μετακινούσε το χέρι του, νομιζόμενος πως έχασε τις αισθήσεις της.

Επίσης, λήφθηκε υπόψη εναντίον του κατηγορουμένου το γεγονός πως εξευτέλισε την κοπέλα σπρώχνοντας την σχεδόν γυμνή έξω από το δωμάτιο του, όταν «ικανοποίησε τις άνομες σεξουαλικές του ορέξεις, αναγκάζοντας την να αναζητήσει βοήθεια πανικοβλημένη και σε κατάσταση αλλοφροσύνης». 

To Mόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 23χρονο ποινή φυλάκισης για επτά χρόνια. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top