ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίθεση κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ - Μαρτυρία φοιτητή: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα... δεν το χωράει ο νους μου» - Βίντεο

Επίθεση κουκουλοφόρων στο ΤΕΠΑΚ - Μαρτυρία φοιτητή: «Έγιναν όλα πολύ γρήγορα... δεν το χωράει ο νους μου» - Βίντεο

Εκδήλωση Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου μετατράπηκε σε χώρο επίθεσης.

Το βράδυ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε επίθεση κουκουλοφόρων σε αίθουσα του ΤΕΠΑΚ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της ACCEPT ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου με τη συμμετοχή πενήντα περίπου ατόμων.

Δέκα άτομα φορώντας κουκούλες, μάσκες και γάντια εισήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης και επιτέθηκαν στους παρευρισκομένους.

Στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" μίλησε ο συντονιστής της εκδήλωσης , Εφραίμ Λίλη, ο οποίος περιέγραψε τα λεπτά της επίθεσης : « Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, αργήσαμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ήρθαν μέσα περίπου 10 άτομα φώναζαν ομοφοβικά επίθετα τρομοκρατώντας».

Εν συνεχεία ο φοιτητής ανέφερε ότι υπήρξαν θύματα τραυματισμού, ανάμεσα τους και ένα άτομο που γρονθοκοπήθηκε. Ο ίδιος όπως είπε μετέφερε για προληπτικούς λόγους ένα άτομο στο νοσοκομείο.

«Δεν το περίμενα εν έτει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, δεν το χωράει ο νους μου», ανέφερε ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Αποκάλυψε πως έγιναν ξανά παρόμοια περιστατικά «Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει ευθύνες, ερευνώντας την υπόθεση και να βρει τους υπαίτιους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει ποια άτομα συμμετείχαν στην επίθεση , ο Εφραίμ Λίλη απάντησε « Το μόνο που μπορώ να πω , είναι ότι ηλικιακά δεν ξεπερνούσαν τα 25χρονών. Ή φοιτητές ή απόφοιτοι ή νέοι εργαζόμενοι».

Υπογράμμισε μετά από ερώτηση ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις προηγουμένως ή απειλητικά μηνύματα που να υποδεικνύουν ότι θα συμβεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η εκδήλωσε συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε «Δεν θα τους δίναμε την ευχαρίστηση να σταματήσουμε την εκδήλωση. Συνεχίσαμε, τελειώσαμε και χειροκροτήσαμε».

Με το τέλος της εκδήλωσης « Πήγαμε στο τμήμα, καταθέσαμε και περιμένουμε να έρθουν να πάρουν κατάθεση στο ΤΕΠΑΚ», ανέφερε ο φοιτητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, χαρακτήρισε την επίθεση κουκουλοφόρων στην αίθουσα του ΤΕΠΑΚ, ως πολύ σοβαρή υπόθεση. Όπως ανάφερε καταβάλλονται προσπάθειες από την Αστυνομία για εντοπισμό όσων συμμετείχαν στην επίθεση, αναζητώντας μαρτυρίες και μέσω εικόνων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top