ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Θανάση: Δεν δείχνει το DNA τους δράστες - Κλείδωσε συνάντηση οικογένειας με Νομική Υπηρεσία

Υπόθεση Θανάση: Δεν δείχνει το DNA τους δράστες - Κλείδωσε συνάντηση οικογένειας με Νομική Υπηρεσία

Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να οδηγούν στους δράστες της δολοφονίας του Θανάση Νικολάου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», παρότι το ραντεβού της οικογένειας του άτυχου εθνοφρουρού κλείδωσε με τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, με σκοπό την ενημέρωση τους για τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, εντούτοις αποκαλύφθηκε ότι στην έκθεση της Αστυνομίας , δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να αποκαλύπτουν ή να οδηγούν στους δράστες της δολοφονίας του Θανάση Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο διάστημα η οικογένεια του Θανάση είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια, καθώς δεν έλαβαν οποιαδήποτε ενημέρωση, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της Εισαγγελίας πως θα είχαν επικοινωνία για ενημέρωση.

Έντονο ήταν το σκηνικό από την οικογένεια εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας , καθώς υπήρξε δυσαρέσκεια ότι η Ν.Υπηρεσία τους άφησε στο σκοτάδι.

Τελικά, το τηλέφωνο της οικογένειας χτύπησε από την Νομική Υπηρεσία, με την απόφαση για συνάντηση της οικογένειας και ενημέρωση την Παρασκευή, στην παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερός , από τις έρευνες δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα πού είχαν εγερθεί στο πόρισμα Μάτσα – Αλεξόπουλου. Όπως το DNA που είχε εντοπιστεί στα ρούχα του Θανάση την μέρα που βρέθηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό. Πρόκειται για DNA τριών διαφορετικών προσώπων.

Για να εξακρυβωθεί σε ποιους άνηκε το DNA λήφθηκε δείγμα γενετικού υλικού από όλους όσοι υπηρετούσαν τότε στη μονάδα του εθνοφρουρού αλλά και από άτομα που είχαν εμπλοκή στη μεταφορά της σορού και τη νεκροψία. Όπως αναφέρει ο «Φ», ότι το DNA που βρέθηκε στα ρούχα του Θανάση ανήκε στους δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή.

Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε στο πόρισμα των Μάτσα – Αλεξόπουλου, ήταν η άμμος που βρέθηκε στο στόμα του Θανάση.

Αν και αρχικά στο πόρισμα υπήρξε η εκτίμηση ότι ο 26χρονος Θανάσης είχε χτυπηθεί σε παραλία μέχρι θανάτου και στη συνέχεια έγινε η μεταφορά του κάτω από το γεφύρι από τους δράστες ώστε να βγει το συμπέρασμα θανάτου ως αυτοκτονία, εντούτοις η ανάλυση άμμου έδειξε κάτι διαφορετικό.

Στην ανάλυση διαπιστώθηκε ότι η άμμος που βρέθηκε στο στόμα του Θανάση, είναι άμμος με τα ίδια στοιχεία από από αυτή του ποταμού κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Εν συνεχεία των πιο πάνω, αναμένεται όπως το πόρισμα της Αστυνομίας θα δοθεί στην οικογένεια και στον δικηγόρο της.

Υπογραμμίζεται ότι η οικογένεια του Θανάση, έχει δημοσιοποιήσει το γεγονός μέσω του δικηγόρου της Λουκή Λουκαΐδη, ότι προτίθεται να προχωρήσει με τις ιδιωτικές διώξεις σε βάρος των ατόμων, εναντίον των οποίων φαίνεται ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα, μέσα από το πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ανακριτών.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν στον ιατροδικαστή, Πανίκο Σταυρινού. Πρόκειται για τον ιατροδικαστή ο οποίος το 2005 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αυτοκτονία και όχι δολοφονία. Ενώ τα άλλα τρία πρόσωπα που θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε περίπτωση ιδιωτικής ποινικής, είναι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης και αφυπηρέτησαν από καίρια πόστα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top