ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Πανηγύρια πάνω από το πτώμα της κυπριακής δημοσιογραφίας

Πανηγύρια πάνω από το πτώμα της κυπριακής δημοσιογραφίας

Η “είδηση” ότι ανάμεσα στους 43.000 νεκρούς του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία είναι και τα δύο εγγόνια του Κενάν Ακίν  πρώην «βουλευτή» και «υπουργού» Γεωργίας του ψευδοκράτους και ενός από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, εμφανίστηκε σε μερίδα ελληνοκυπριακών ΜΜΕ ως εθνικιστικό πορνό για την (αυτο)ικανοποίηση όλων αυτών που αυνανίζονται φαντασιωνόμενοι νεκρούς Τούρκους και ανακτημένα ελληνικά εδάφη.

Γιατί όπως προέβλεψε άλλωστε και ο Παϊσιος η Κύπρος θα ελευθερωθεί αν όλοι μας βάλουμε μια γαλανόλευκη για φώτο προφίλ και ευχηθούμε διαδικτυακούς ψόφους στους Τούρκους (που θα αρχίσουν να πέφτουν σαν τις μύγες - μη υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της ελληνικής βασκανίας).

Υπήρχαν πολλοί τρόποι να παρουσιαστεί το γεγονός, άλλωστε στην ανείπωτη αυτή τραγωδία η Κύπρος μετράει 49 νεκρούς, για τους οποίους κάποια απ’ αυτά τα ΜΜΕ που θυμήθηκαν να κάνουν είδηση τα εγγόνια του Ακίν, δεν έγραψαν λέξη. Αλλά είπαμε, Τουρκοκύπριοι, να μην τα ξαναλέμε. Η “είδηση” κυκλοφόρησε καθαρά για να ικανοποιήσει τα ταπεινότερα ένστικτα της αναγνωστικής βάσης των συγκεκριμένων media που απαρτίζεται κυρίως από ακροδεξιούς, φανατισμένους θρησκόληπτους και ψέκες, το κατακάθι της κυπριακής κοινωνίας που αν και θλιβερή μειοψηφία κάνουν αρκετό διαδικτυακό θόρυβο ώστε να μας πείσουν για το αντίθετο. Είναι αυτοί που, όντας αθκιασεροί ή χωρίς νόημα στη μίζερη ζωή τους, λυμαίνονται όλη μέρα το ίντερνετ και τα σόσιαλ τα οποία ρυπαίνουν με τη, συνήθως ανορθόγραφη και ασύντακτη, γνώμη τους για την οποία πιστεύουν πως είναι το πολυτιμότερο δώρο στην ανθρωπότητα μετά την πενικιλίνη (ίσως και πριν απ’ αυτή γιατί πιστεύουν πως ο Φλέμινγκ τα έπαιρνε από τις φαρμακευτικές). Είναι αυτοί που παράγουν ασταμάτητα likes, κλικς και shares, δυσανάλογα πολλά για τον αριθμό τους γι’ αυτό και είναι η χαρά των ειδησεογραφικών sites που καλωσορίζουν τα εμετικά σχόλιά τους χωρίς κανέναν έλεγχο κι ας παραβιάζουν τα περισσότερα μισή ντουζίνα (διακοσμητικούς) νόμους.

Γιατί δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα να βάζεις πηχυαίο τίτλο “Νεκρά στο σεισμό τα εγγόνια του δολοφόνου του Σολωμού” χωρίς να περιμένεις έναν χείμαρρο από σχόλια σκατόψυχων που πανηγυρίζουν για “θεία δίκη”, “τιμωρία απ’ τον Θεό”, “κάρμα is a bitch”, “καλά να πάθει” και άλλες παρόμοιες εκφάνσεις αγνής... χριστιανικής αγάπης για δύο νεκρά παιδιά (α ναι, όλοι αυτοί σε λίγες μέρες θα νηστεύουν και θα σταυροκοπιούνται στις εκκλησίες γιατί απλά... μπορούν). Ναι. Μόνο γι’ αυτό. Και για ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο λόγο. Ούτε καν για ιδεολογικούς. Δεν πιστεύω πως οι συνάδελφοι το έβαλαν από πραγματικό μίσος για τον Ακίν, τους Τούρκους γενικότερα ή για δύο νεκρά παιδιά (τουλάχιστον όχι αυτοί που γνωρίζω, δεν μπορώ να ξέρω για όλους). Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή: Το έβαλαν καθαρά για τα κλικς και τα interactions εκείνων που όντως εκφράζουν μίσος και σκυλεύουν online τα νεκρά σώματα δύο παιδιών. Παιδιών μαλάκα μου.

Γιατί ανάμεσα σε άλλα, έχουμε και τη δημοσιογραφία που μας αξίζει...

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top