ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Οι «27» κατέληξαν σε συμφωνία για το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΕΕ: Οι «27» κατέληξαν σε συμφωνία για το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Την επίτευξη συμφωνίας για το δέκατο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις των Μόνιμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών στις Βρυξέλλες.

Ο στόχος των 27 ήταν να υπάρξει κατάληξη για τις νέες κυρώσεις την Παρασκευή, οπότε και συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως αρμοδίως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το δέκατο πακέτο αναμένεται να εγκριθεί μέσω της γραπτής διαδικασίας το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στο Twitter, το πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές ειδών διπλής χρήσης (στρατιωτικής και μη στρατιωτικής) και τεχνολογιών,

- στοχευμένα μέτρα κατά φυσικών και νομικών προσώπων που υποστηρίζουν τον πόλεμο, διασπείρουν προπαγάνδα ή παραδίδουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία,

- μέτρα κατά της ρωσικής παραπληροφόρησης.

Στην ανάρτηση τονίζεται πως τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν από κοινού «επιβάλει τις πιο ισχυρές και ευρείες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο».

«Η ΕΕ στέκεται ενωμένη με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία, για όσο χρειαστεί», προστίθεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τελευταίο ζήτημα που εκκρεμούσε ήταν οι αντιρρήσεις της Πολωνίας για συγκεκριμένες πρόνοιες όσον αφορά την απαγόρευση εισαγωγής συνθετικού καουτσούκ, καθώς η χώρα θεωρούσε πως χρειαζόταν να είναι πιο αυστηρές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν προηγηθεί συζητήσεις και για το κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνονταν στις κυρώσεις το εμπόριο διαμαντιών, ή οι κυρώσεις σε άτομα που εργάζονται στην ρωσική πυρηνική βιομηχανία.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top