LIFESTYLE

Καρναβάλι: 8+1 ταινίες που είναι οι κατάλληλες για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο των Αποκριών

Καρναβάλι: 8+1 ταινίες που είναι οι κατάλληλες για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο των Αποκριών

Το Σαββατοκύριακο των καρναβαλιών έρχεται με αρκετές επιλογές από ταινίες που να σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τις Αποκριές.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πιο κάτω τις νέες ταινίες που μπορείς να απολαύσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

The Elephant Man (1980)

Πρόκειται για μια ταινία που περιγράφει την αληθινή ιστορία του Joseph Merrick (στην ταινία αναφέρεται ως John Merrick), ενός ανθρώπου που έζησε στο Λονδίνο τον 19ο αιώνα και έπασχε από μια σοβαρή μορφή σωματικής παραμόρφωσης, ένα είδος εκτεταμένης ελεφαντίασης. Η κινηματογραφική προσαρμογή της ιστορίας έγινε από τους Christopher De Vore, Eric Bergren και David Lynch και βασίζεται στα βιβλία «The Elephant Man and Other Reminiscences» που δημοσίευσε το 1923 ο Δόκτωρ Sir Frederick Treves και «The Elephant Man: A Study in Human Dignity» που έγραψε ο Ashley Montagu.Προκειμένου να επιβιώσει εργάζεται σε ένα τσίρκο του ανατολικού Λονδίνου ως ένα από τα μέλη του «σώου τεράτων» που παρουσιάζει στο πρόγραμμά του το τσίρκο.

Δείτε εδώ το trailer:

Nightmare Alley (2021)

Ένας φιλόδοξος ακροβάτης τσίρκου με ταλέντο στη χειραγώγηση των ανθρώπων με τη χρήση μερικών προσεκτικά επιλεγμένων λέξεων, δημιουργεί δεσμό με μία γυναίκα ψυχίατρο η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνον. O Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, επιστρέφει με τη νέα του ταινία "Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών", η οποία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ.

Δείτε εδώ το trailer: 

The Greatest Show on Earth (1952)

Προκειμένου εξασφαλίσει την υποστήριξη των χρηματοδοτών του τσίρκου Το Μεγαλύτερο Θέαμα στον Κόσμο για περιοδεία που πρόκειται να διαρκέσει ολόκληρη τη σεζόν, ο επιτελάρχης του θιάσου Μπραντ Μπρέιντεν προσλαμβάνει το Μέγα Σεμπάστιαν. Ο Σεμπάστιαν είναι διάσημος και ριψοκίνδυνος ακροβάτη, ο οποίος πρόκειται να προσελκύσει κόσμο. Ως μεγάλο όνομα όμως, ο Μέγας Σεμπάστιαν πρόκειται να εμφανιστεί στο κέντρο της πίστας, σημείο στο οποίο επρόκειτο να εμφανιστεί η κοπέλα του Μπραντ, Χόλι.

Δείτε εδώ το trailer: 

Water for Elephants (2011)

Ο Τζέικομπ Γιακόφσκι, σπουδαστής κτηνιατρικής, μένει ορφανός κι αποφασίζει να περιδιαβεί μόνος. Πηδάει πάνω σε ένα τρένο και μπαίνει σε έναν κόσμο σαλτιμπάγκων, αδέσποτων και παράνομων. Θα συναντήσει κι ένα τσίρκο που παλεύει να επιβιώσει και θα γίνει ο κράχτης τους. Εκεί θα γνωρίσει και την όμορφη Μαλένα που είναι παντρεμένη με τον δύστροπο εκπαιδευτή ζώων. Μαζί και την Ρόζι, μια ελεφαντίνα που αρνείται να τιθασευτεί.

Δείτε εδώ το trailer: 

The Circus (1928)

Ένας αλητάκος γλυτώνει το κυνηγητό της αστυνομίας και καταλήγει να πιάνει δουλειά σε τσίρκο. Εκεί θα γνωρίσει και την γυναίκα των ονείρων του.

Δείτε εδώ το trailer:

Freaks (1932)

Μία καλλιτέχνης του τσίρκου, η Κλεοπάτρα, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Χανς, έναν νάνο που εργάζεται στο τσίρκο. Το ενδιαφέρον της, ωστόσο, είναι για τα χρήματα του Χανς που θα κληρονομήσει και στην πραγματικότητα έχει ήδη σχέση μ’ άλλον καλλιτέχνη του τσίρκο, τον Ηρακλή. Η αρραβωνιαστικιά του Χανς κάνει ότι μπορεί για να τον πείσει ότι τον κοροϊδεύει, αλλά εις μάτην. Στο πάρτι του γάμου τους, η μεθυσμένη Κλεοπάτρα λέει στα «φρικιά» της παράστασης τι ακριβώς σκέφτεται γι’ αυτούς. Από κοινού, τα «φρικιά» αποφασίζουν να την κάνουν μία από αυτούς...

Δείτε εδώ το trailer:

Billy Rose's Jumbo (1962)

Βρισκόμαστε στις αρχές του 1900 Το τσίρκο Γουόντερ είναι ένα περιπλανώμενο τσίρκο με ιδιοκτήτη και εκτελεστή τον Άντονυ Γουόντερ, που παίρνει μέρος σαν κλόουν, και την κόρη του Κίτυ Γουόντερ, που κάνει ακροβατικά και διάφορα τρικ. Η Κίτυ αγαπά τον Ποπ και όπως τα άλλα μέλη του θιάσου τον αποκαλεί μπαμπά, μισεί την εξάρτησή του με τον τζόγο που αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τα χρέη του τσίρκου. Αυτή και οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν οικογένεια, ειδικά η Λούλου η χαρτορίχτρα που θέλει να γίνει κυρία Γουόντερ, αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν πιστοί εφόσον πληρώνονται.

Δείτε εδώ το trailer: 

Victor Frankenstein (2015) 

Με τον Ιγκόρ ως αφηγητή, βλέπουμε τη σκοτεινή καταγωγή του βασανισμένου νεαρού βοηθού, τη λυτρωτική φιλία του με τον νεαρό φοιτητή ιατρικής, Βίκτορ Φον Φρανκενστάιν, και γινόμαστε μάρτυρες στην ιστορία της εξέλιξης του Φρανκενστάιν στον άνδρα και τον μύθο που γνωρίζουμε σήμερα. Όταν ο Βίκτορ Φον Φρανκενστάιν μαζί με τον Ίγκορ τραβούν στα άκρα τις ευγενείς τους προθέσεις να βοηθήσουν επιστημονικά την ανθρωπότητα, η εμμονή του δόκτορα μετατρέπεται σε παραφροσύνη. Τότε είναι που εξαπολύει την τελευταία του δημιουργία, ένα τέρας που σκορπίζει στο διάβα του τον τρόμο.

Δείτε εδώ το trailer:

The Greatest Showman (2017)

Η ταινία «The Greatest Showman» είναι ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που τιμάει τη γέννηση της show business και το αίσθημα του θαυμασμού που νιώθουμε όταν τα όνειρά μας πραγματοποιούνται. Εμπνευσμένη από τη φιλοδοξία και τη φαντασία του Φ.Τ Μπάρνουμ, η ταινία «The Greatest Showman» διηγείται την ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και τελικά δημιούργησε ένα μαγευτικό υπερθέαμα που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο.

Δείτε εδώ το trailer:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top