ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πόπη Κανάρη, νέα Υπουργός Υγείας – Το βιογραφικό

Η Πόπη Κανάρη, νέα Υπουργός Υγείας – Το βιογραφικό

Την πρώην Διευθύντρια του Γενικού Χημείου του κράτους, Πόπη Κανάρη, επέλεξε για το Υπουργείο Υγείας, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το βιογραφικό

Η Πόπη Κανάρη είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε για 37 χρόνια στο Γενικό Χημείο του Κράτους, από τα οποία τα τελευταία οκτώ στη θέση της Διευθύντριας. Κατά τη θητεία της ως Διευθύντρια ίδρυσε το πρώτο διαπιστευμένο εργαστήριο στην Εθνική Φρουρά για έλεγχο πυρίτιδας σε πυρομαχικά.

Υπηρέτησε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρξε μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επίσημων Εργαστηρίων Φαρμάκων και πρόεδρος του American Association of Official Analytical Chemists (European Section). Είναι σύμβουλος στους τομείς της Ασφάλειας Τροφίμων, Φαρμάκων και Τοξικολογίας.

Διετέλεσε πρώτη πρόεδρος της Εθνικής Ομάδας Anti-Doping για καθαρό αθλητισμό. Έγινε μέλος του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος (ΚΙ) το 1999 και εξελέγη πρόεδρος το 2011, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα. Κατά την προεδρία της στο Ροταριανό Όμιλο «Λευκωσία – Λευκοθέα» το 2005 συντόνισε 11 Ροταριανούς Ομίλους για τη δημιουργία της πρώτης τράπεζας Ομφάλιου Λώρου στο ΚΙ.

Είναι μέλος των ΔΣ του Κυπριακού Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου, του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Cyprus Institute.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κλείδωσε» το Υπουργικό Χριστοδουλίδη - Η επίσημη ανακοίνωση - Τα ονόματα

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης Χριστοδουλίδη στη Βουλή, την Τετάρτη αναλαμβάνουν δράση οι νέοι Υπουργοί

Τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και έδωσε Υπουργεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Οι 14 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και οι απώλειες

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα που «τιμούμε» στην Κύπρο

Αυτός είναι ο λόγος παραίτησης της Ελένης Θεοχάρους από το Κίνημα Αλληλεγγύης

Τουρκοκύπριος επιστήμονας: «Η Κύπρος βρίσκεται υπό τον κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top