ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης Χριστοδουλίδη στη Βουλή, την Τετάρτη αναλαμβάνουν δράση οι νέοι Υπουργοί

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης Χριστοδουλίδη στη Βουλή, την Τετάρτη αναλαμβάνουν δράση οι νέοι Υπουργοί

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα δώσει την Τρίτη (28/2) ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για την τελετή εγκατάστασης, που ορίζει το άρθρο 42 του Συντάγματος, θα γίνει στις 11:30 το πρωί στην παρουσία και του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στις 9 Μαρτίου το πιθανότερο, αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η Ολομέλεια της Βουλής για σκοπούς νομοθετικής εργασίας, μετά και την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου.

Το τελετουργικό της Τρίτης

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Τασούλα Ιερωνυμίδου, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης θα προσέλθει πρώτος στη Βουλή και θα μεταβεί στο γραφείο της Προέδρου Αννίτας Δημητρίου.

Στη συνέχεια θα φτάσει στη Βουλή ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα πάει επίσης στο γραφείο της Προέδρου. Στη συνέχεια και οι δύο θα μεταβούν στην αίθουσα της Ολομέλειας για την τελετή στις 11.30 π.μ.

Μετά την τελετή, ο νέος Πρόεδρος θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια και στη συνέχεια θα μεταβεί εκ νέου στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής για να δεχθεί τα συγχαρητήρια των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών

Την επομένη, δηλαδή την Τετάρτη (1/3), όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της τελετής διαβεβαίωσης των νέων μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και άλλων αξιωματούχων και της ανάληψης του χαρτοφυλακίου από τους προκατόχους τους.

Η τελετή διαβεβαίωσης θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου στις 10π.μ.

Κατά την τελετή, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει, με βάση την ισχύουσα εθιμοταξική σειρά, τα ονόματα του Υπουργού Εξωτερικών, Υπουργού Οικονομικών, Υπουργού Εσωτερικών, Υπουργού Άμυνας, Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Υπουργού Υγείας.

Μετά το πέρας της διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει τα ονόματα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Υφυπουργού Τουρισμού παρά τω Προέδρω, Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω, Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω, Υφυπουργού Πολιτισμού παρά τω Προέδρω, Διευθυντή Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Διευθυντή Γραφείου Τύπου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την τελετή Διορισμού Επιτρόπων, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα καλέσει στη συνέχεια τους Επιτρόπους, για να παραλάβουν τον διορισμό τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρχίζοντας με τον Επίτροπο Προεδρίας, και ακολούθως τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο του Πολίτη, Επίτροπο Ισότητας των Φύλων και Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους διορισθέντες Αξιωματούχους και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλα τα νεορισθέντα πρόσωπα, θα επιτρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας.

Πρώτη Συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου-τελετές παράδοσης/παραλαβής

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα είναι σύντομης διάρκειας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, οι Υπουργοί/ Υφυπουργοί θα αναχωρήσουν για τα Υπουργεία/ Υφυπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης/παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους.

Η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου και των νέων Υπουργών/ Υφυπουργών από τους προκατόχους τους, θα γίνει ως ακολούθως:

Στις 11:30 π.μ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στις 12:00 μ.μ.οι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών, στις 12:30 μ.μ. οι Υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, στις 1:00 μ.μ. οι Υπουργοί Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 1:30 μ.μ. οι Υπουργοί Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στις 2:00 μ.μ. οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, στις 2:30 μ.μ. ο Υπουργός Υγείας και Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Στις 3:00 μ.μ. η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό. Επίσης την ίδια ώρα θα γίνει η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Τουρισμού παρά τω Προέδρω και Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Προέδρω. Στις 3:30 μ.μ. οι Υφυπουργοί Κοινωνικής Πρόνοιας παρά τω Προέδρω και Πολιτισμού παρά τω Προέδρω θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας – Πληροφορίες ThemaOnline

Συμπληρώνεται το παζλ για το Υπουργικό Χριστοδουλίδη – Τα ονόματα

Πληροφορίες ThemaOnline: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης νέος Υφυπουργός Πολιτισμού

Τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και έδωσε Υπουργεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Οι 14 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και οι απώλειες

Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα; Πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο και πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα που «τιμούμε» στην Κύπρο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματαΖημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top