Τι γίνεται με το TikTok - Εξετάζει απαγόρευση του η Ρουμανία - Σκέψεις για πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ

Τι γίνεται με το TikTok - Εξετάζει απαγόρευση του η Ρουμανία - Σκέψεις για πλήρη απαγόρευση στις ΗΠΑ

Η Ρουμανία θα μπορούσε να απαγορεύσει την κινεζική εφαρμογή TikTok σε επίσημες συσκευές, δήλωσε χθες ο υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης, Σεμπάστιαν Μπουρντούζα.

Επί του παρόντος, υπάρχει υπουργική απόφαση με την οποία όλα τα ιδρύματα στη Ρουμανία έχουν μια λίστα με μη εγκεκριμένους παρόχους λύσεων λογισμικού και έχουν ορίσει προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να κάνουν αυτήν την απογραφή και να αντικαταστήσουν τις λύσεις με λειτουργίες που προσδιορίζονται ως ευάλωτες, διευκρίνισε επίσης ο Burduja.

Εάν στη Ρουμανία η απόφαση βρίσκεται ακόμη σε φάση αξιολόγησης, στις Ηνωμένες Πολιτείες η εφαρμογή TikTok θα μπορούσε να απαγορευτεί πλήρως. Ένα νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων χθες και θα δώσει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την εξουσία να απαγορεύσει εντελώς την εφαρμογή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε επίσης την εγκατάσταση της εφαρμογής TikTok σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές εργασίας του προσωπικού της, προκειμένου να προστατεύσει τα δεδομένα του ιδρύματος.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE: Δακρύζει η Κύπρος για τα αδικοχαμένα παιδιά της - Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Αναγείρονται 500 οικιστικές μονάδες σε κρατική γη αξίας €70 εκατομμυρίων

ΠτΔ: Αναγείρονται 500 οικιστικές μονάδες σε κρατική γη αξίας €70 εκατομμυρίων

Την ανέγερση περίπου 500 οικιστικών μονάδων σε τέσσερις επαρχίες, συνολικής δαπάνης €70 εκατ., ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι μονάδες θα κατασκευαστούν σε κρατική γη αξίας €7 εκατ., σε τεμάχια που έχουν υποδειχθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, σε περιοχές της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE