ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Η Βουλγαρία δεν χρειάζεται εμβόλια κατά του COVID-19» - καταργούνται εκατομμύρια δόσεις

«Η Βουλγαρία δεν χρειάζεται εμβόλια κατά του COVID-19» - καταργούνται εκατομμύρια δόσεις

Η Βουλγαρία υποχρεούται να αγοράσει τεράστιες ποσότητες εμβολίων κατά του COVID-19 έως το 2025, αλλά έχει θέσει το θέμα του τερματισμού της σύμβασης ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας Άσσεν Μετζιντίεφ στην πρωινή εκπομπή της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης.

Ο πληθυσμός επί του παρόντος δεν χρειάζεται εμβόλια κατά του COVID-19, τα κρούσματα ιλαράς και οστρακιάς έχουν αυξηθεί σημαντικά και η φετινή γρίπη έχει πιο σοβαρά συμπτώματα, πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει ήδη αποσύρει τεράστιες ποσότητες δόσεων εμβολίων και φέτος θα καταργηθούν άλλες 2.800.000 δόσεις, συνέχισε. Αυτός είναι ένας τεράστιος οικονομικός πόρος, τα χρήματα που διατίθενται για την αγορά και την απόσυρση αυτών των εμβολίων είναι αρκετά για να χτιστεί ένα νοσοκομείο για παιδιά καθώς και να αφεθούν πόροι για παιδικά κέντρα στα χωριά.

«Είπα κατηγορηματικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η Βουλγαρία είναι σταθερά υπέρ του τερματισμού της σύμβασης με την Pfizer για την αγορά εμβολίων», σημείωσε. Ο Πολωνός Υπουργός Υγείας ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τη θέση της Βουλγαρίας. Υπάρχει επίσης υποστήριξη από την Τσεχία και τη Λιθουανία, διευκρίνισε.

Οπως είπε,  η κατάσταση με τον COVID στη Βουλγαρία έχει παρέλθει και όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο νέος τύπος του ιού παρακάμπτει αυτά τα εμβόλια. Επίσης, η Βουλγαρία πρέπει να αγοράσει αναμνηστικά εμβόλια όταν ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι χαμηλός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χορηγηθούν.

Η αντιεμβολιαστική εκστρατεία που έγινε στη Βουλγαρία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των ατόμων που έλαβαν τα υποχρεωτικά εμβόλια.

«Υπάρχει άρνηση εμβολιασμού κατά της ιλαράς και θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να εισαγάγουμε τον εμβολιασμό κατά της οστρακιάς – αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματά μας», είπε ο Μετζιντίεφ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top