Την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη ο σταθμάρχης φέρεται να είχε κάνει το ίδιο λάθος και με άλλο τρένο

Την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη ο σταθμάρχης φέρεται να είχε κάνει το ίδιο λάθος και με άλλο τρένο

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία στα Τέμπη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο 59χρονος σταθμάρχης λίγες ώρες πριν σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, φέρεται να κατηύθυνε ένα τοπικό τρένο -τον προαστιακό της Λάρισας- σε λάθος ράγες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, όταν ο προαστιακός γεμάτος με επιβάτες έφτασε στο σημείο Ψαλίδι - Παλιοφάρσαλο ο σταθμάρχης γύρισε το κλειδί με αποτέλεσμα το τρένο να πάει σε λάθος γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του προαστιακού αντιλήφθηκε και επεσήμανε το λάθος, ενώ έκανε πίσω την αμαξοστοιχία, προκειμένου να επανέλθει στη σωστή γραμμή.

Σημειώνεται ότι στο σημείο της τραγωδίας εντοπίστηκε και το καταγραφικό ενός εκ των δύο τρένων, χωρίς να έχει επί του παρόντος διευκρινιστεί σε ποια αμαξοστοιχία ανήκε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης οι συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού του Intercity και του σταθμάρχη Λάρισας.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί

Σημειώνεται ότι νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή στις 11.00 πήρε ο σταθμάρχης της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορό του, «υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία για αύριο».

Μεταξύ άλλων ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης, τόνισε πως ο πελάτης του θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «είναι πολύτιμη δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς την βοήθεια της δημοσιογραφικής έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει».

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει αναλάβει την ευθύνη, στο πλαίσιο που του αναλογεί, ενώ έκανε λόγο για ένα μοιραίο λάθος το οποίο απέδωσε στην κακιά ώρα. Παρότι αρχικά υποστήριξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του συστήματος, λέγοντας ότι το κατάλαβε όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, τελικώς παραδέχθηκε ότι τροχοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος, η δημόσια συζήτηση στρέφεται ξανά, σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Προεδρία της Βουλής, δεν αποτελεί μόνο θέση πολιτικού κύρους, αλλά και θεσμό με ιδιαίτερη συνταγματική και πολιτική βαρύτητα, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές, της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE