ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τοκογλύφος ο Τουρκοκύπριος στη Λεμεσό - Από 400 λίρες "άρπαξε" 10.χιλιαδες ευρώ

Τοκογλύφος ο Τουρκοκύπριος στη Λεμεσό - Από 400 λίρες "άρπαξε" 10.χιλιαδες ευρώ

Την οδό της βίας και κατ΄επέκταση της εγκληματικότητας φέρεται να επέλεξε 42χρονος Τουρκοκύπριος προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ που φαίνεται ότι του χρωστούσε 46χρονος συμπατριώτης του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η σχετική καταγγελία εξετάζεται από το ΤΑΕ Λεμεσού και έχει να κάνει με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εκτέλεσης εγγράφου με απειλές, κλοπής, απαίτησης χρημάτων με σκοπό τη κλοπή, εκβιασμού και απαγωγής, αδικήματα που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο 46χρονος Τουρκοκύπριος από τη Λεμεσό, το 2007 είχε δανειστεί από 42χρονο το χρηματικό ποσό των 400 λιρών Κύπρου και ως εγγύηση για την εξόφληση του πιο πάνω ποσού, ο 42χρονος του ζήτησε να του παραδώσει διάφορα ταξιδιωτικά και προσωπικά του έγγραφα, πράγμα το οποίο και έπραξε.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο 46χρονος, είχε γίνει μεταξύ τους συμφωνία, όπως κάθε μήνα ξεπληρώνει μέρος του ποσού στο 42χρονο μέχρι τελικής εξόφλησης. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, από το 2007 μέχρι σήμερα, ο 42χρονος τον συνόδευε κατόπιν απειλών σε συνεργατικό ίδρυμα, του παραχωρούσε το δελτίο ταυτότητας του για να μπορεί να εξαργυρώνει επιταγές και ακολούθως, όταν εξαργυρώνει επιταγές και ακολούθως, όταν εξέρχονταν από το κατάστημα, του αποσπούσε χρηματικά ποσά, καθώς και το δελτίο ταυτότητας του.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, μέχρι σήμερα, ο 42χρονος φέρεται να απέσπασε ποσό ύψους €10.000 περίπου, ενώ προχθές, όταν τον συνάντησε σε καφενείο στη Λεμεσό, του ζήτησε να εισέλθει στο αυτοκίνητο του και υπό απειλές, τον μετέφερε σε γραφείο πιστοποιούντος υπαλλήλου, όπου του ζήτησε να υπογράψει έγγραφο, το οποίο αφορούσε την αποδοχή του ότι όφειλε στον 42χρονο χρηματικό ποσό ύψους €2.800.

Όπως ανέφερε ο παραπονούμενος, όταν αντιλήφθηκε τις προθέσεις του, τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, όπως ανέφερε στους ανακριτές ο 42χρονος, τον ακολούθησε, τον ανέκοψε και αφού τον κτύπησε, τον έβαλε ξανά δια της βίας στο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, όπως είπε, τον μετέφερε σε άλλον πιστοποιούντα υπάλληλο, όπου τον υποχρέωσε και υπέγραψε το έγγραφο.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top