ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Αισιόδοξος για σωστή λύση του Κυπριακού

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Αισιόδοξος για σωστή λύση του Κυπριακού

Μέσα από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια σωστή λύση του Κυπριακού, εκφράζοντας παράλληλα στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλώδια, όπου ο  ΔΗΣΥ του Σύδνεϋ Αυστραλίας έκανε χρηματική εισφορά, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «βλέποντας με την παρέλευση του χρόνου να σβήνει η γενιά όσων έκαναν θυσίες για την ελευθερία αυτού του τόπου, περισσότερο νιώθουμε το χρέος και την υποχρέωση να εργαστούμε αλλά και να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια».

«Δεν είναι για μοιρασμένη πατρίδα που αγωνιστήκατε και πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, το συντομότερο δυνατόν, να πραγματώσουμε τον πόθο αλλά και το όραμα ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, να απαλλαγούμε από την κατοχή και να επανενώσουμε την πατρίδα μας μέσα από έναν ιστορικό συμβιβασμό που θα διασφαλίζει το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και το μέλλον όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου, Τουρκοκυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων», συμπλήρωσε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορούμε μέσα από τις νέες συνθήκες να πετύχουμε μια σωστή λύση του Κυπριακού, που να μας απαλλάξει από τα τουρκικά στρατεύματα και την κατοχή, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απευθυνόμενος στους απόδημους μας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως αυτοί είναι η δύναμη του αγωνιζόμενου κυπριακού λαού και ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΗΣΥ Σύδνεϋ Αυστραλίας, «που παρά του ότι βρίσκονται στο πιο μακρινό σημείο από την Κύπρο, την Αυστραλία, δεν ξεχνούν την προσφορά των αγωνιστών αλλά και του Μελάθρου Αγωνιστών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των αποδήμων του ΔΗΣΥ στο Σύδνεϋ Αυστραλίας, Γεώργιος Νικολάου, εξήρε το έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ και υποσχέθηκε πως οι απόδημοι του ΔΗΣΥ στην Αυστραλία θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια για ανακαίνιση και επέκταση του.

«Ο ΔΗΣΥ θα στέκεται πάντα σε κοινωφελή ιδρύματα όπως το Μέλαθρον που πραγματικά παράγουν έργο», συμπλήρωσε.

Ευχαριστώντας τον κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου,  υπέδειξε πως το Μέλαθρον Αγωνιστών είναι έτοιμο να εξαγγείλει την επέκταση του σε χώρες όπου υπάρχουν απόδημοι μας και ότι φιλοδοξεί να δημιουργήσει σε όλες αυτές τις χώρες Συνδέσμους Φίλων του Μελάθρου.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τη συνεχή στήριξη της παράταξης προς το έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top