ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΒΕΑ: Επιτέλους αποκαθίσταται η αδικία 41 χρόνων στην Επαρχία Αμμοχώστου

ΤΕΒΕΑ: Επιτέλους αποκαθίσταται η αδικία 41 χρόνων στην Επαρχία Αμμοχώστου

Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Εμπορικής & Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ), Πέτρος Πέτρου θεωρεί πως για πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια, `δίνεται έμπρακτα υπόσταση στην ακρωτηριασμένη επαρχία Αμμοχώστου`.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Πέτρου αναφέρει ότι εξαγγέλθηκαν πάρα πολλά έργα, τα οποία αφορούν συγκεκριμένους Δήμους και κοινότητες, ωστόσο, σημείωσε ότι το σύνολο των έργων ή ορθότερα το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων, που εξαγγέλθηκαν αλλά και των αποφάσεων, αφορούν επαρχιακά έργα.

“Τούτο”, προσθέτει, “δείχνει και την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναβάθμιση ολόκληρης της Επαρχίας Αμμοχώστου και της απόδοσης προς αυτήν, Επαρχιακής Υπόστασης, κάτι το οποίο στερείτο τα τελευταία 41 χρόνια. Είναι επιπρόσθετα και επιβράβευση των συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από όλους μας”.

Αναφερόμενος στους στόχους και τα οράματα της κοινής προσπάθειας, ο κ. Πέτρου είπε ότι ήταν η  μεταφορά όλων των κρατικών υπηρεσιών στην Επαρχία Αμμοχώστου όπως Επαρχιακή Διοίκηση, Κτηματολόγιο, Πολεοδομία, Έδρα Επάρχου, Δικαστήρια, η προάσπιση των συμφερόντων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου έναντι της άνισης μεταχείρισης που τυγχάνει συγκριτικά με άλλες Επαρχίες και της ισότιμης κατανομής κρατικών κονδυλίων στην Αμμόχωστο σε σχέση με άλλες Επαρχίες και η δημιουργία αναγκαίων έργων υποδομής στην Επαρχία, η προώθηση του Τουρισμού, του Εμπορίου της Βιομηχανίας των Υπηρεσιών και γενικά κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Επαρχία Αμμοχώστου που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

“Χθες και με την εξαγγελία των έργων και αποφάσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  νιώθουμε ότι οι κοινές προσπάθειες ΤΕΒΕΑ και τοπικών αρχόντων της Επαρχίας δικαιώθηκαν. Τα πιο σημαντικά έργα που εξαγγέλθηκαν είναι  η τελεσίδικη μεταφορά όλων των κρατικών υπηρεσιών στην Αμμόχωστο μέχρι το τέλος του 2015, η λήψη τελεσίδικης απόφασης για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου και της μεταφοράς πλήρης σύνθεσης Δικαστηρίων στην Αμμόχωστο και το έργο δημιουργίας αγωγών και αποθήκευσης νερού που ήταν επάναγκες για ολόκληρη την Επαρχία. (Έργο Κοκκινόγκρεμου) ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο χαρακτηρίζεται ως Επαρχιακό έργο”, είπε.

Επίσης, πρόσθεσε πως εξίσου σημαντικό είναι και το έργο δημιουργίας σταθμού επεξεργασίας λυμάτων για την Αμμόχωστο ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ, (εξαιρείται από το έργο οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, που ήδη κατασκεύασαν αντίστοιχο σταθμό με ίδια κονδύλια).

Καταληκτικά αναφέρει πως “σύνθημα της ΤΕΒΕΑ είναι ότι η Αμμόχωστος είναι μία και ενωμένη”, για να προσθέσει πως “παρ’ όλα μισή και ακρωτηριασμένη, εντούτοις δεμένη και σύσσωμη η κοινωνία με τους εκλεγμένους της άρχοντες και επιχειρηματίες, αγωνίζονται για το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον, χωρίς πολιτικά χρώματα και ιδεολογίες”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top