Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 11 χθες (17/3) το βράδυ μέχρι και τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου (18/3), κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια παράλια και σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές.

Σε τέτοια περίπτωση η ένταση της βροχής, προστίθεται, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Ο καιρός σήμερα και το επόμενο τριήμερο

Σύμφωνα, εξάλλου, με την πρόγνωση καιρού, χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και το απόγευμα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Τη Δευτέρα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Μέχρι την Τρίτη, ωστόσο, αναμένεται σταδιακή άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί την Τρίτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΤΑ: Ούτε κατάργηση, αλλά και ούτε πλήρης αποκατάσταση άμεσα – Ακούει κοινωνικούς εταίρους και παίρνει αποφάσεις ο Υπουργός Εργασίας

Χριστοδουλίδης: «Η πολιτική είναι μαραθώνιος» - Θα προετοιμάσει Υπουργούς για να τρέξουν μαζί σε αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων

Έριξε ανοιξιάτικο χιόνι στο Τρόοδος – Δείτε βίντεο

Το δίλημμα των νέων ζευγαριών: Αγορά ακινήτου ή ενοίκιο - Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση

Αυτά θα δούμε στο Netflix τον Μάρτιο – Όλες οι σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και παιδικά που ήρθαν και όλα όσα περιμένουμε – Δείτε trailer

Καταδίωξη βγαλμένη από… ταινία - Αστυνομικοί με άλογα κυνηγούν οδηγό επειδή μιλά στο τηλέφωνο – Δείτε βίντεο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE