ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Μεταξά: Aναβολή για τις πειθαρχικές διώξεις των δεκαπέντε αστυνομικών - «Όλα θα βγουν στο φως, τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»

Υπόθεση Μεταξά: Aναβολή για τις πειθαρχικές διώξεις των δεκαπέντε αστυνομικών - «Όλα θα βγουν στο φως, τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι»

Τέσσερα χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση που σόκαρε το Παγκύπριο, γνωστή ως «Υπόθεση Μεταξά», άνοιξε η αυλαία των πειθαρχικών διώξεων δεκαπέντε αστυνομικών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως, «έχει δοθεί αναβολή μέχρι τις 11 Ιουλίου για τον λόγο ότι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, έχουν ζητήσει αναβολή για να μελετήσουν κάποιο μαρτυρικό υλικό».

Δείτε το βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην εκπομπή καλεσμένος βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», κ. Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα πειθαρχικής δίωξης των 15 συναδέλφων του αναφέροντας ότι, «θα ήθελα να θέσω τρία σημεία. Πως μπορεί η ΑΑΔΙΠΑ με τον νόμο της να διατάζει για πειθαρχικές έναν Αρχηγό Αστυνομίας, πως μπορεί αυτός που διατάζει τις πειθαρχικές, δηλαδή ο Αρχηγός της Αστυνομίας, να διορίζει αυτόν που θα είναι επικεφαλής της επιτροπής, τον ανώτερο αξιωματικό, δηλαδή, κάποιον που είναι υπάλληλος του και πως μπορεί ο Εισαγγελέας της πειθαρχικής, να είναι υπάλληλος του Αρχηγού αφού, αξιολογείτε από αυτόν;», διερωτήθηκε.

«Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Όταν εγώ είμαι αφεντικό σου δεν μπορώ να σου πω δίκασε αυτούς που διατάζω εγώ, να δικάσεις. Έγινε ελλιπή ανακριτικό έργο, σταματούν πάντα σε κάποιο σημείο και δεν προχωρούν οι έρευνες γιατί δεν θέλω να υπενθυμίσω ποιος ήταν υπεύθυνος σε όλα τα ΤΑΕ Παγκύπρια, δεν θέλω να υπενθυμίσω ότι σταμάτησαν οι έρευνες σε πολίτες και όταν λέω πολίτες θα το πω ξεκάθαρα, σταμάτησαν οι έρευνες μόνο σε αστυνομικούς. Στην Νομική Υπηρεσία δεν προχώρησαν. Πέρασαν το κατώφλι της ΑΑΔΙΠΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε παραιτηθεί και είχε πει ότι έχει παράπονο από του αστυνομικούς και αμέσως ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες να σταματήσουν οι έρευνες στην Αστυνομία».

«Είναι πολύ άσχημο», συνέχισε, «για ένα αστυνομικό να τον καταδικάζουν σε εξαναγκασμό σε παραίτηση, για απρεπή συμπεριφορά και να τρέχει πέντε χρόνια στο Ανώτατο για να δικαιωθεί και να πάρει τα λεφτά του. Αυτή η ταχτική, αυτή η δικαιοσύνη δεν αρμόζει».

«Όλα θα βγουν στο φως, τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι και διερωτώμαι όταν όλα βγουν στο φως, τι θα γίνει. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και τις ευθύνες που έκρυβε τόσο χρόνια. Θα βγουν όλα στο φως, ακόμα και για αυτούς που δεν είναι πάνω στο ποινολόγιο της πειθαρχικής», είπε καταληκτικά ο κ. Λοϊζίδης.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top