Πέθανε η αδερφή του Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού

Πέθανε η αδερφή του Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού

Θλίψη προκάλεσε στην Κυπριακή κοινωνία, ο χαμός της Χρυσταλλούς Αυξεντίου-Σουρουλλά, αδερφής του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-1959 Γρηγόρη Αυξεντίου. 

Η είδηση έγινε γνωστή δημοσιογράφος Ανδρέας Καουρής, ο οποίος προχώρησε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Στα πιο κάτω βίντεο, η αδελφή του Γρηγόρη Αυξεντίου, μιλά για τα παιδικά τους χρόνια στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου, τα ενδιαφέροντά του, την αγάπη του για την πατρίδα και την εκκλησία, την 1η Απριλίου 1955 και την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ. Θυμάται, επίσης, τη στιγμή που τον είδε για τελευταία φορά, καθώς και τα λόγια της μητέρας τους, όταν πληροφορήθηκε το θάνατό του

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE