ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Νέα μελέτη για το πέναλτι 12% - Ψάχνουν αν πρέπει να αλλάξει ή να μειωθεί

Συντάξεις: Νέα μελέτη για το πέναλτι 12% - Ψάχνουν αν πρέπει να αλλάξει ή να μειωθεί

Αλλαγές στο πέναλτι του 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους αντί στο 65ο έρχεται να φέρει νέα αναλογιστική μελέτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μελέτη έχει σκοπό να επικαιροποιηθεί η εκτίμηση που υπάρχει σε σχέση με τον τρόπο που υπολογίστηκε η ρύθμιση του 12% και για να διευκρινιστεί εάν σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει ή να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσοστό, αν δηλαδή εξακολουθεί να ισχύει ή αν υπάρχει περιθώριο να αναπροσαρμοστεί.

Σημειώνεται πως ζητήθηκε ήδη από τον αναλογιστή που συνεργάζεται με το υπουργείο Εργασίας, επικαιροποίηση των στοιχείων, για να ξεκαθαριστεί τι πρέπει να γίνει με το συγκεκριμένο ποσοστό, από την στιγμή που το όριο συνταξιοδότησης δεν μπορεί να κατέβει στα 63 χρόνια γιατί θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ).

Αύξηση 5% στις χαμηλές συντάξεις

Την ίδια στιγμή οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα επωφεληθούν με αύξηση 5%, η οποία θα περιληφθεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί τον Ιούνιο.

Τονίζεται ότι η αύξηση του 5% θα αφορά τη μικρή επιταγή που λαμβάνουν όσοι στηρίζονται από το σχέδιο στήριξης του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και αναμένεται να ενισχύσει σχεδόν 30 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top