Κατεδάφισαν κτήριο στην εντός των τειχών κατεχόμενη Αμμόχωστο - Αντιδράσεις για ακύρωση του χαρακτήρα της πόλης

Κατεδάφισαν κτήριο στην εντός των τειχών κατεχόμενη Αμμόχωστο - Αντιδράσεις για ακύρωση του χαρακτήρα της πόλης

Η «πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την αλλοίωση και καταστροφή των πετρόκτιστων σπιτιών και του ιστορικού χαρακτήρα των κτηρίων που βρίσκονται στην εντός των τειχών πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε ανακοίνωση της η «πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» αναφέρει ότι αν ο στόχος είναι η εντός των τειχών πόλης της Αμμοχώστου να αναπτυχθεί από απόψεως τουρισμού, αυτό είναι εφικτό να γίνει μόνο με τη διατήρηση του ιστορικού και παραδοσιακού χαρακτήρα και πλούτου των κτηρίων που βρίσκονται κτισμένα εκεί.

Η πρωτοβουλία εκφράζει την άποψη ότι η κατεδάφιση του πετρόκτιστου κτηρίου ισοδυναμεί με δολοφονία της κότας με τα χρυσά αυγά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE