ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τμήμα Φορολογίας: Παράταση για υποβολή δηλώσεων και πληρωμή ΦΠΑ - Σταδιακή ενεργοποίηση Tax For All

Τμήμα Φορολογίας: Παράταση για υποβολή δηλώσεων και πληρωμή ΦΠΑ - Σταδιακή ενεργοποίηση Tax For All

Το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει ότι, από τις 27 Μαρτίου 2023 όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις για σκοπούς Φ.Π.Α. και VIES θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του Τax For All – TFA.

Στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης στο νέο μηχανογραφικό σύστημα Tax For All (TFA) και για σκοπούς διευκόλυνσης των χρηστών, παρατείνονται τόσο οι ημερομηνίες υποβολής των πιο κάτω Δηλώσεων Φ.Π.Α. όσο και η πληρωμή του Φ.Π.Α. που προκύπτει με βάση τις Δηλώσεις αυτές.

Διευκρινίζεται ότι μέχρι τις 26 Απριλίου 2023 θα μπορεί να υποβληθεί χωρίς την επιβολή χρηματικών επιβαρύνσεων και ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας VIES για τον μήνα Μάρτιο 2023.

Οι επηρεαζόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Φορολογίας μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης TFA καλώντας στους αριθμούς: 17700 για τοπικές κλήσεις, +357 22803803 για διεθνείς κλήσεις.

Ενεργοποίηση Tax For All

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, στις 27 Μαρτίου 2023 θα ξεκινήσει η σταδιακή αποστολή μηνυμάτων για την ενεργοποίηση λογαριασμού στο Tax For All.

Όλα τα πρόσωπα που επηρεάζονται στο πρώτο στάδιο εφαρμογής του έργου θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη δηλωμένη ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του λογαριασμού τους στο TAXISnet Φ.Π.Α.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους σταλεί για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας → Πληροφορίες → Οδηγίες για Ενεργοποίηση Λογαριασμού.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα για ενεργοποίηση του λογαριασμού του μέχρι τις 6 Απριλίου 2023, καλείται όπως επικοινωνήσει με το Τμήμα Φορολογίας, μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης TFA, καλώντας στους αριθμούς: 17700 για τοπικές κλήσεις, +357 22803803 για διεθνείς κλήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top