ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ψάξιμο για σχέση οι Κύπριοι - Μεγάλη η ζήτηση για εκδηλώσεις γνωριμιών - «Η συντροφικότητα δεν έχει ηλικία»

Στο ψάξιμο για σχέση οι Κύπριοι - Μεγάλη η ζήτηση για εκδηλώσεις γνωριμιών - «Η συντροφικότητα δεν έχει ηλικία»

Έναν συνοδοιπόρο, σύντροφο, φίλο για μια ζωή… αυτό ψάχνουν οι περισσότεροι. Κάποιοι αναζητούν την αγάπη ακόμη και σε μακρινά μέρη ενώ άλλοι χάνουν την ελπίδα και φτάνουν στο σημείο να πιστεύουν ότι δεν θα την βρουν ποτέ ή ότι ανήκει μόνο στα παραμύθια.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η σύμβουλος ζωής και σχέσεων Δέσποινα Χατζησάββα αναλύει, μεταξύ άλλων, τους λόγους για τους οποίους είναι πιο δύσκολο σήμερα να χτίσει κανείς μια σοβαρή σχέση που θα διαρκέσει.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Δέσποινα Χατζησάββα διοργανώνει εκδηλώσεις γνωριμιών με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με την ίδια, τα τελευταία events γίνονται sold-out. «Αυτή είναι η ένατη φορά που κάνουμε αυτά τα events. Συνήθως έχουμε από 200-300 άτομα για αυτό και τώρα τα χώρισα σε δύο ξεχωριστές μέρες βάσει ηλικιακών ομάδων», ανέφερε.

Η μεγαλύτερη ζήτηση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις προέρχεται από άτομα 40 ετών και άνω, τόσο ανύπαντροι όσο και διαζευγμένοι. Παράλληλα υπάρχουν και αρκετά νεαρά άτομα που ψάχνουν τον/την σύντροφο της ζωής τους.

Μάλιστα, υπάρχει και μικρός αριθμός ατόμων που ψάχνουν σύντροφο του ίδιου φύλου, αν και οι περισσότεροι προτιμούν να αποτίνονται στο γραφείο της συμβούλου σχέσεων παρά στις εκδηλώσεις.

«Κοντά μου δεν έρχονται όσοι ψάχνουν για μια νύχτα, έρχονται όσοι ψάχνουν συντροφικότητα, σοβαρή σχέση με σκοπό τον γάμο. Υπάρχουν και άτομα που νιώθουν μόνοι και έρχονται απλά για να περάσουν όμορφα και να δημιουργήσουν φιλίες. Νιώθω ευλογημένη που μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνω έχουν δημιουργηθεί ισχυρές σχέσεις, γάμοι και δυνατές φιλίες», ανέφερε η σύμβουλος σχέσεων.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που η ίδια εντοπίζει στη δημιουργία σχέσεων, απάντησε πως «ο κόσμος ξέχασε να φλερτάρει, ιδιαίτερα οι νεαροί. Φλερτάρουν στα social media αλλά από κοντά… ντρέπονται». Παράλληλα, είναι δύσκολο να σπάσει η μοναξιά ειδικά όταν δέχονται σεξιστικές συμπεριφορές στα social media. Σημαντικό πρόβλημα είναι και η ανωνυμία των social media και dating apps. «Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άτομα γνωρίζονται στο διαδίκτυο, ανταλλάζουν φωτογραφίες, και όταν βγουν έξω το άτομο που βλέπουν είναι πολύ διαφορετικό από τις εικόνες», σημείωσε.

Η σύμβουλος ζωής και σχέσεων Δέσποινα Χατζησάββα στέλνει το μήνυμα πως «η συντροφικότητα δεν έχει ηλικία» και συμβουλεύει όλους «να σπάσετε τα ταμπού, να μην φοβάστε να γνωρίσετε κόσμο καθώς αν δεν δοκιμάσετε, δεν ξέρετε τι θα συμβεί».

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Δέσποινας Χατζησάββα μπορείτε να βρείτε εδώ και για το Singles’ Nights Out εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top