ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση στους αιμοδότες για πιο έντονη ανταπόκριση

Έκκληση στους αιμοδότες για πιο έντονη ανταπόκριση

Το κοινό ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του Κέντρου Αίματος και παρατηρείται επάρκεια στα αποθέματα, δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Σωκράτης Μενελάου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μενελάου είπε ότι κατά τον μήνα Αύγουστο πραγματοποιούνται αιμοδοσίες σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, αλλά και σε ορεινά θέρετρα τα οποία επισκέπτονται παραθεριστές από όλη την Κύπρο.

Ωστόσο, συνέχισε, επειδή αυτές οι δύο πηγές αίματος είναι θεωρητικά μικρές για όλο τον Αύγουστο, θα πρέπει οι αιμοδότες να προσέρχονται στους Μόνιμους Σταθμούς Αιμοδοσίας και να ανταποκρίνονται “πιο έντονα” από ότι άλλες περιόδους του χρόνου.

Ο κ. Μενελάου είπε ότι υπάρχει επάρκεια αίματος τώρα “αλλά όλα κρέμονται από μια κλωστή, δηλαδή μπορεί να υπάρξουν κάποια συμβάντα τα οποία απαιτούν περισσότερες ποσότητες αίματος από αυτές που προγραμματίζεται και να ανατραπεί η κατάσταση”.

Οι Μόνιμοι Σταθμοί Αιμοδοσίας είναι σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι στις Τράπεζες Αίματος των Γενικών Νοσοκομείων και στη Λευκωσία στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης και όχι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top