ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα ThemaOnline: Θα ξανακέρδιζε Αβέρωφ-Μαυρογιάννη ο Χριστοδουλίδης – Πώς αξιολογείται ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης

Έρευνα ThemaOnline: Θα ξανακέρδιζε Αβέρωφ-Μαυρογιάννη ο Χριστοδουλίδης – Πώς αξιολογείται ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης

Την πρώτη μεγάλη έρευνα -poll-, με τη συμμετοχή πέραν των 2,500 ατόμων, διενήργησε το ThemaOnline, με αφορμή την συμπλήρωση του πρώτου μήνα διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, μέσω της οποίας εξάγονται πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Παρότι πέρασε μόλις ένα μήνα από την ημέρα που ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέλαβε τα ηνία του κράτους, εντούτοις, δεν απώλεσε τη δημοφιλία του, αν και οι επιλογές του ως προς τα άτομα που συνθέτουν την Κυβέρνησή του δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους πολίτες.

Ειδικότερα και στο ερώτημα πως αξιολογούν τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, το 39,1% των συμμετεχόντων ανέφερε πως τον αξιολογεί θετικά, σε αντίθεση με το 28,8% που αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση, ενώ σχεδόν 1 στους 3 (32,1%) δεν την αξιολογούν ούτε θετικά, αλλά και ούτε αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για διορισμό στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, το η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 37,6% την αξιολογεί ως λανθασμένη, σε αντίθεση με το 28,5% που την θεωρεί ορθή, ενώ το 33,9% δεν την θεωρεί ούτε ορθή, αλλά και ούτε λανθασμένη.

Όσον αφορά γενικά τις επιλογές των προσώπων που διόρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, το 35,7% τις αξιολογεί αρνητικά, το 34,7% θετικά, ενώ το 29,6% ούτε θετικά, αλλά και ούτε αρνητικά.

Υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ στο Κυπριακό

Αναφορικά με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, το 60,9% πιστεύει ότι αυτή θα βοηθήσει τις προσπάθειες λύσης του προβλήματος, σε σχέση με το 39,1% που έχει αντίθετη άποψη.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα, σε ποσοστό 85,9% τάσσεται υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στο Κυπριακό, σε αντίθεση με το 14,1% που τάσσεται κατά.

Στο ερώτημα, εάν η νέα Κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, το 44,9% θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα, το 19,8% εκτιμά ότι θα τα αντιμετωπίσει χειρότερα, ενώ το 35,3% θεωρεί ότι ούτε θα αντιμετωπίσει καλύτερα, αλλά και ούτε χειρότερα.

Ποιος φταίει για τη βία στα γήπεδα

Σε σχέση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση κατά της βίας στα γήπεδα, το 41,3% τα αξιολογεί θετικά και το 27,1% αρνητικά, ενώ το 31,6% δεν τα αξιολογεί ούτε θετικά, αλλά και ούτε αρνητικά.

Ως προς το εάν αυτά τα μέτρα είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τη βία στα γήπεδα, η μεγάλη πλειοψηφία σε ποσοστό 70,2% θεωρεί ότι δεν είναι ικανά, σε αντίθεση με το 29,8% που πιστεύουν ότι είναι ικανά να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Αναφορικά, δε, με το ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, το 33,6% πιστεύει ότι ευθύνονται οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων, το 22% η Κυβέρνηση/κράτος, το 20,9% η Αστυνομία, το 18,7% τα Αθλητικά Σωματεία και το 4,8% η Βουλή.

Θα κέρδιζε ξανά ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Τέλος, στο ερώτημα εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε Προεδρικές Εκλογές, το 43,4% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψήφιζε Νίκο Χριστοδουλίδη, το 23,2% Ανδρέα Μαυρογιάννη και το 18,3% Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ το 15,1% κανένα εκ των τριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top